Evenimentul Zilei > Actualitate > Stare de alertă în Ungaria! Cinci români morți într-un carambol de pe autostrada M1
Stare de alertă în Ungaria! Cinci români morți într-un carambol de pe autostrada M1

Stare de alertă în Ungaria! Cinci români morți într-un carambol de pe autostrada M1

Marți, un grav accident a avut loc pe autostrada M1 din Ungaria. Conform primelor informații oferite de agenția maghiară de presă MTI, cinci persoane și-au pierdut viața. În carambol este implicat un microbuz românesc și alte trei vehicule.

Cumplitul accident a avut loc marți, în jurul orei 18.00, pe autostrada M1 în direcţia Győr, lângă localitatea Bábolna. Patru mașini au fost implicate în carambol. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva au fost rănite. Conform informațiilor oferite de către purtătorul de cuvânt al direcției județene pentru situații de urgență, Mihály Sebestyén Varga, un camion a fost lovit în spate de către microbuzul românesc.

În urma impactului, un bărbat a fost aruncat din vehicul, iar cinci persoane au rămas blocate în microbuz. Un comunicat a fost emis de către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Komárom-Esztergom. În acesta se arată faptul că patru vehicule au fost implicate în accident. Într-unul călătoreau cinci persoane, trei bărbați și două femei. Toți pasagerii vehiculului au murit pe loc.

Agenția de presă MTI a transmis declarațiile lui Pál Győrfi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Naţional de Ambulanţă. Acesta susține că s-a dat imediat alerta către mai multe echipaje de ambulanță și a fost solicitat chiar și elicopterul la locul accidentului. Tot din declarațiile acestuia aflăm faptul că un bărbat de 50 de ani, care a suferit o leziune la cap, a fost transportat de urgență la spitalul din Győr. Starea acestuia este una stabilă în acest moment.

Din cauza carambolului, drumul a fost închis traficului, se arată într-un anunț transmis de către Inspectoratului de Poliţie al judeţului Komárom-Esztergom.

Microbuzul românesc era de culoare roșie, de tip 8+1 și avea o platformă auto atașată. Conform ultimelor informații transmise de către autoritățile ungare, vehiculul implicat în accident era înmatriculat în județul Harghita. În mediul online au fost distribuite primele imagini de la locul accidentului, filmate de către un român care a trecut pe la kilometrul 94 al autostrăzii M1 imediat după ce carambolul a avut loc.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: