Evenimentul Zilei > International > „STĂPÂNII din umbră” ai lumii s-au întâlnit în Germania. Cei mai bogaţi oameni ai planetei AU HOTĂRÂT care este NOUA direcţie de dezvoltare la nivel MONDIAL
„STĂPÂNII din umbră” ai lumii s-au întâlnit în Germania. Cei mai bogaţi oameni ai planetei AU HOTĂRÂT care este NOUA direcţie de dezvoltare la nivel MONDIAL

„STĂPÂNII din umbră” ai lumii s-au întâlnit în Germania. Cei mai bogaţi oameni ai planetei AU HOTĂRÂT care este NOUA direcţie de dezvoltare la nivel MONDIAL

În aceste zile, în Germania s-au adunat cei mai bogați și mai puternici afaceriști, bancheri, șefi de trusturi media și politicieni din lume, altfel spus, clubul Bilderberg. Scopul acestei reuniuni este discutarea unor strategii prin care lumea urmează să fie modelată, astfel încât, profiturile personajelor implicate să sporească, anunţă Comisarul.

Anual, „stăpânii din umbră” care conduc lumea se întâlnesc pentru a discuta care sunt noile obiective prin care resursele lor vor creşte. 

Ce poate să-i aducă pe șeful Google, pe doi premieri a două mari puteri și pe președintele băncii HSBC la aceeași masă în subsolul unui hotel strașnic păzit?”, se întreabă The Guardian. Site-ul oficial Bilderberg încearcă un răspuns: este ”un forum pentru discuții informale care întăresc dialogul dintre Europa și America de Nord”. Deci un dialog care dorește să întărească dialogul. 

Anul acesta evenimentul începe pe 10 iunie și va ține până pe 12 iunie. Țara gazdă este Germania. Reuniunea are loc la hotelul Taschenbergpalais din Dresda. Potrivit ziarului local DNN , au fost mobilizați 400 de polițiști în jurul clădirii. ”În interiorul cordonului de securitate, ultimul acord fin îl fac cei din echipa de organizare. Trebuie să fie siguri că draperiile lui Henry Kissinger nu lasă pic de lumină să treacă. O singură rază ar fi fatală”, scrie The Guardian, citat de Cotidianul.

Unul dintre subiectele pe care mizează presa este Donald Trump şi împiedicarea sa de a deveni preşedintele SUA. La fel de sensibile sunt şi subiectele legate de revoltele sociale izbucnite din cauza inegalităţii, conflictele din est şi posibilitatea ca Marea Britanie să iasă sau nu din UE.

Membrii Bilderbeg se vor întâlni la hotelul Dresda. 

La întâlnire vor participa, Ried Hoffman, fondatorul reţelei sociale Linkedin, Timotheus Höttges, CEO Telekom Germania, Martin Wolf, director Financial Times, Richard Levin, CEO Coursera – cel mai amre site, unde se pot găsi cursuri gratuite oferite de cele mai importante universităţi ale lumii, Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării, etc.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.