Mihai Dinei a fost adus la Curtea de Apel Bucureşti fl ancat de doi jandarmi pentru a fi audiat în dosarul lui Mitică Dragomir privind achiziţia drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal de către compania RCS&RDS.
Unul dintre membrii Consiliului de Administraţie al RCS&RDS, Mihai Dinei, fost şef al Direcţiei Juridice din companie, a avut un schimb dur de replici cu judecătorul cauzei, Ciprian Alexandru Ghiţă. Magistratul tocmai fusese recuzat de procurorul de şedinţă al DNA pe motiv că s-ar fi antepronunţat, însă cererea a fost respinsă de un alt complet. Aşa că martorul Mihai Dinei nu putea să găsească un moment mai nepotrivit să ia la rost instanţa.
„Au venit jandarmii să mă ridice de la locul de muncă şi nu ştiu de ce!”, a protestat Mihai Dinei, în timp de judecătorul îi punea în vedere să spună adevărul. „Vă explic eu: este a doua oară când sunteţi citat şi nu v-aţi prezentat. Nu vorbim în acelaşi timp! Asta e regula numărul unu aici!”, l-a apostrofat magistratul. Dinei a mormăit în barbă: „Am observat”.
Judecătorul a reuşit să-l supere din nou, când l-a întrebat dacă este adevărat că în august 2017 a fost trimis în judecată într-un dosar separat, pentru presupuse fapte de dare de mită, alături de Mitică Dragomir.
Dinei, iritat de întrebări
„În această ţară, care este stat de drept, există prezumţia de nevinovăţie!”, a răspuns fostul director juridic al RCS&RDS.
„Nu aţi venit aici să îmi ţineţi mie lecţii de drept! Nu v-am spus că sunteţi vinovat sau nu!”, i-a tăiat-o scurt judecătorul. Mihai Dinei a confirmat în faţa instanţei că din partea companiei de cablu a fost mandatat omul de afaceri Adrian Tarău, apropiat al lui Zoltan Teszari, să negocieze achiziţionarea de la LPF a pachetelor de drepturi de difuzare a meciurilor de fotbal.
De partea cealaltă, a Ligii, negocierile erau purtate de Mihai Corbu. Acesta din urmă a recunoscut, în februarie, că negocia cu Tarău afacerea de zeci de milioane de euro dintre LPF şi RCS&RDS, în condiţiile în care, în trecut, fusese partener cu acesta. „Arăt că împreună cu Drăghici şi Tarău am elaborat un plan prin care Gazprom a intrat pe piaţa românească”, a declarat atunci Mihai Corbu.
Condamnat pe fond la 7 ani
În iunie 2016, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, la şapte ani de închisoare.
Fostul şef al LPF a fost trimis în judecată, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro, Dragomir fiind acuzat şi de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal. Reţeaua evazionistă vizată în acest dosar a funcţionat timp de cinci ani, între 2009 şi 2014, fiind folosite 17 societăţi comerciale de tip „fantomă”.