Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluiri explozive din rapoartele Comisiei de Control din Parlament: „SRI acționa fără probe, trata oamenii politici ca pe teroriști!”
Dezvăluiri explozive din rapoartele Comisiei de Control din Parlament: „SRI acționa fără probe, trata oamenii politici ca pe teroriști!”

Dezvăluiri explozive din rapoartele Comisiei de Control din Parlament: „SRI acționa fără probe, trata oamenii politici ca pe teroriști!”

Acționarul Realitatea TV, Cozmin Gușă, a reușit să obțină câteva informații de la actualul președinte al Comisiei de Control a activității SRI, Claudiu Manda, cu privire la rapoartele realizate, dar și la cele care sunt încă în lucru. Manda a precizat că va prezenta un raport chiar săptămâna viitoare.

Redăm declarațiile lui Claudiu Manda:

„SRI, pe vremea domnului Maior si a domnului Coldea, se uita către un om şi spunea: eu cred că face evaziune fiscală, nu trebuiau multe probe, ci doar câteva indicii să obţină un mandat de Securitate, să-l trateze ca pe un terorist sau ca pe un pe spion. Toate aceste lucruri cu deciziile CSAT, cu ascultările când am spus că sunt 6 milioane de persoane cărora li s-au restrâns drepturile, o spun acum, sunt 300 şi ceva de mii de mandate de supraveghere tehnică, 30 mii cerute de serviciu pe ameninţare, dar şi pe grup infracţional, evaziune.”, a spus Claudiu Manda, conform Realitatea.

Claudiu Manda a mai precizat că săptămăna viitoare va prezenta un nou raport despre acțiunile instituțiilor care compun statul paralel.

„Cel de-al doilea raport încercăm să-l facem săptămâna asta, sper ca săptămâna următoare sau viitoare o să prezentăm. Cuprinde relaţia dintre SRI si ANI. Sunt cele două cazuri, Iohannis şi Hellvig, mai sunt si alte exemple. În diferite momente importante în viaţa unui om politic, când trebuia să-i creezi un dosar fals sau probleme în carieră, apărea această sesizare de la serviciu către ANI. Descrie că în anumite momente, unor politicieni, când s-a dorit, de cine putem să deducem pentru că avem mărturiile în cadrul comisiei, putea să intervină prin ANI să creeze probleme cuiva. Şi la DNA a fost la fel, după părerea mea, când era nevoie”, a mai zis Claudiu Manda.

Claudiu Manda se află pe unul dintre locurile eligibile pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: