Sprijin important pentru Dragnea. BARONIADA revine în prim-plan

Sprijin important pentru Dragnea. BARONIADA revine in prim-plan. Cel mai vechi lider politic în funcție dintre toți baronii locali este de departe Marian Oprișan, președinte al Consiliului Județean.

Potrivit romanialibera.ro, în 1968, Vrancea avea circa 54.000  la salariați, iar în 1991 peste 111.000 de angajați și 25 de mari unități industriale, în prezent a mai rămas doar cu 20.000 de persoane care au oficial un loc de muncă.

Acum, funcționează doar două fabrici, de confecții și  cea de vinificație. În ultimii 20 de ani, sub conducerea lui Marian Oprişan, cunoscut ca unul dintre "baronii PSD", au dispărut 17 unități industriale și alte zeci de microîntreprinderi.

Acestea au fost cumpărate pe bani puțini și apoi vândute de „minunații oameni de afaceri” vrânceni – așa cum îi numește preşedintele CJ pe acoliții săi – la fier vechi. Acum, după 26 de ani de conducere, Vrancea se află pe ultimul loc în România.

În 1992, Oprișan a pre­luat șefia PDSR, iar 1997, când era vice­președinte al CJ Vrancea, acesta a acţionat pentru scoaterea acestuia din politică. A fost ajutat, după cum a relatat presa vremii, fostul șef al SRI Vrancea gen. (r) Petrache Cîndea. În fapt, acesta din urmă - fost aghiotant și șef de cabinet al generalului Iulian Vlad, fost șef al Securității României - este creatorul politicianului Marian Oprișan.

În anul 1996, Nicolae Giurgea a plecat în vizită în America. Potrivit unei ştiri difuzată la acea vreme de Rompres, la controlul vamal executat la aeroportul Otopeni,  avea asupra lui un milion de dolari, pe care acesta voia să o scotă din țară. Informaţia a fost preluată de toată presa şi, după o săptămână, Poliția de Frontieră și Vama au infirmat existența unei asemenea sume și a incidentului în chestiune. Minciuna s-a rostogolit ca o piatră de moară care i-a distrus credibilitatea lui  Nicolae Giurgea. Astfel calea spre vârful politicii vrâncene i-a fost deschisă tinerei speranțe Marian Oprișan, pe atunci numai vicepreședinte al CJ.

Un alt exemplu este cel al lui Mihai Nedelcu, aflat pe loc eligibil pe listele PSD la Camera Deputaților. Interesant este faptul că tatăl lui Mihai Nedelcu este fostul colonel de Miliție, acum decedat, Gh. Nedelcu. Acesta este cel care l-ar fi anchetat prin anii ’80 pe Marian Oprișan pentru furtul a două motorete MOBRA din Parcul Bălcescu din Focșani,  împreună cu Ionel Marin, zis Pică. 

La Administraţia Naţională Apele Române, acelaşi baron Marian Oprişan l-a pus în funcţie în Guvernul Ponta pe omul său de încredere, Vasile Pintilie. Această agenţie are bugete de ordinul sutelor de milioane de euro, gestionând toate investiţiile făcute în bazinele hidrografice ale ţării.

Un alt soț de judecătoare uns secretar de stat și mai apoi chiar ministru al Transporturilor este Ghiocel Matache. Daniela Matache  a fost chiar președinte al Tribunalului Vrancea şi, coincidenţă, Marian Oprișan personal, cât și Consiliul Județean Vrancea nu au pierdut nici măcar un proces în instanțele vrâncene din cele peste 500 deschise împotriva acestora în ultimii 5 ani.

 

Pe cumătrul său, George Băeşu, preşedintele CJ Vrancea l-a făcut în 2012, ditamai şeful peste Agenţia pentru Restituirea Proprietăţilor, o instituție cu interese şi afaceri de miliarde de euro. George Băeşu gestionează dosarele românilor care aşteaptă de la stat restituirea bunurilor furate de comunişti din poziția unui demisionar de lux ce primește ilegal salariul de peste 20 de luni de zile, după cum a relatat „România liberă“.

Un alt de-al baronului de Vrancea, Vasile Carnariu, a fost numit şef peste Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Practic, acesta stă pe un munte de bani, gestionând toţi banii europeni pe agricultură, care intră în România.