Evenimentul Zilei > Social > Spre o a patra doză de vaccin în Israel. ”Virusul este aici şi va rămâne aici. Cu asta vor semăna vieţile noastre de acum înainte”
Spre o a patra doză de vaccin în Israel. ”Virusul este aici şi va rămâne aici. Cu asta vor semăna vieţile noastre de acum înainte”

Spre o a patra doză de vaccin în Israel. ”Virusul este aici şi va rămâne aici. Cu asta vor semăna vieţile noastre de acum înainte”

LA LIBRE BELGIQUE. Se ştie, coronavirusul este departe de a fi dispărut. Israelul a trebuit să facă faţă recent unei recrudescenţe de cazuri, legată de varianta Delta şi asta în ciuda unei înalte rate de vaccinare.

Într-adevăr, peste 60% din populaţie este complet vaccinată contra Covid-19. De la 1 august, o a treia doză este administrată rezidenţilor din Israel. Campania de rapel priveşte mai întâi persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, pentru a fi până la urmă extinsă la toate persoanele în vârstă de 12 ani şi peste şi care au primit a doua doză de vaccin în urmă cu peste cinci luni.

Dar acest lucru va fi suficient? Nu, potrivit responsabilului israelian pentru coronavirus. Salman Zarka a invitat ţara să se pregătească pentru administrarea unei a patra doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Aceasta ar fi deci a doua injecţie de rapel.

„Virusul este aici şi va rămâne aici”, a declarat el la radioul public. Cu asta vor semăna vieţile noastre începând de acum. În valuri”.

Nu este prima dată că face asemenea afirmaţii. Într-un interviu acordat „Times of Israel” luna trecută, Salman Zarka explica faptul că trebuie luată în calcul posibilitatea unor valuri ulterioare cu noi variante, ca aceea din America de Sud. „Gândindu-ne la aceasta şi la slăbirea vaccinurilor şi anticorpilor, se pare ca tot la câteva luni – asta ar putea fi o dată pe an sau la cinci sau şase luni – vom avea nevoie de o nouă injecţie”, adăugase el. (Rador)

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: