Evenimentul Zilei > EVZ Special > Sportiv renumit, găsit mort într-un parc din Oradea. Moartea sa este suspectă FOTO
Sportiv renumit, găsit mort într-un parc din Oradea. Moartea sa este suspectă FOTO

Sportiv renumit, găsit mort într-un parc din Oradea. Moartea sa este suspectă FOTO

Un fost sportiv a fost găsit decedat într-un parc din Oradea. Autoritățile judiciare au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.

Un sportiv în vârstă de 62 de ani a fost găsit fără suflare într-un parc din Oradea. Autoritățile judiciare au deschis un dosar pentru moarte suspectă. În urma intervențiilor echipei medicale, managerul Serviciului de Ambulanță Bihor a transmis că la momentul în care serviciul medical a ajuns la fața locului, bărbatul era decedat de o oră.

Context

Un sportiv a fost găsit, ieri, de către autoritățile medicale, fără suflare într-un parc de pe strada Horea din orașul Oradea, județul Bihor. Conform unor surse ale presei locale, este vorba despre Doru Drăgan, fost handbalist la Constructorul Oradea.

Apropiații decedatului relatează că, ieri dimineață, bărbatul a ieșit să alerge în parc, unde a și fost găsit fără suflare de către echipele serviciului de ambulanță.

Doctorul Liciniu Venter, managerul SAJ Bihor, susține că la momentul intervențiilor echipelor medicale, bărbatul era decedat de aproximativ o oră. Se presupune că ar fi vorba despre un infarct.

Persoane apropiate fostului sportiv susțin că bărbatul prezenta hipertensiune. ,,În fiecare zi ieșea în parc și alerga. La fel a făcut și dimineață. Din păcate a fost găsit prea târziu”, au mai spus sursele.

Dosar penal pentru moarte suspectă

În urma decesului fostului sportiv, pe rolul Parchetului de lângă Tribunalul Bihor a fost înregistrat un  dosar pentru moarte suspectă.

Conform declarațiilor oferite de către reprezentanții Pachetului, bărbatul nu a prezentat răni la nivelul corpului. ,,Cadavrul a fost transportat la Medicină Legală pentru autopsie. Cauza morții se va ști după ce se va efectua autopsia”, a declarat procurorul Gligor Sabău.

Cine a fost Doru Drăgan

Doru Drăgan, fost handbalist, a făcut parte din generația de aur a echipei Constructorul Oradea. El a jucat în echipa celebrului antrenor Gigi Ionescu. Bărbatul a fost dintotdeauna pasionat de sport și se antrena zilnic.

„Pentru lumea sportului este o mare lovitură, absolut neașteptată, pentru că îl știam un mare sportiv, un familist convins, cu o viață foarte ordonată, conducea o firmă de prospecțiuni geologice și avea un fizic de invidiat. Nimeni nu știe să fi suferit vreodată de vreo afecțiune, în afară de cele dobândite pe terenul de sport”, au mărturisit foștii colegi. Doru Drăgan i-a avut colegi, printre alții, pe Dumitru Giura, Venu Târniceru, Mircea Sânmărghițan, Adrian Rus, Sabin Dacău, Tudor Gheorghe „Pele”, Vasile Oprea, Florea Vranău, Ionel Mîrza, Sava, Nicușor Vașadi, etc.

„Erau anii în care handbaliștii orădeni, cu Doru Drăgan în teren, se băteau de la egal la egal cu marile forțe europene, Steaua, Dinamo, Minaur Baia Mare sau Poli Timișoara. A încercat revitalizarea handbalului masculin orădean creându-și propriul club – Activ Oradea, care a dat mai mulți jucători actualei echipe orădene de seniori, printre ei și pe fiul său, Alin Drăgan”, mai rememorează colegii săi.

Zilele trecute, acesta le mărturisea că este tentat să se alăture într-un proiect prin care dorea să readucă echipa orădeană în liga națională.

„Un munte de om și de bunătate a plecat să alerge, ca pe vremuri, spre semicercul advers. Din păcate nu s-a mai întors acasă. El era omul care ne făcea să râdem, era mereu cu zâmbetul pe buze și cu o vorbă de duh. O să ne lipsească. Drum lin spre veșnicie Doru Drăgan”, a scris pe pagina sa de Facebook comentatorul sportiv Victor Mihalcea, conform bihon.ro.