Evenimentul Zilei > Actualitate > Sponsorizările unei cunoscute companii de băuturi răcoritoare către Poliția Timiș, anchetate de DNA
Sponsorizările unei cunoscute companii de băuturi răcoritoare către Poliția Timiș, anchetate de DNA

Sponsorizările unei cunoscute companii de băuturi răcoritoare către Poliția Timiș, anchetate de DNA

Sponsorizările Coca Cola către Serviciul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Timiș, au intrat în atenția DNA, fiind subiectul unei noi anchete, după cum reiese din rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată foștii șefi ai instituției care sunt acuzați de săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție.

Procurorii au început verificările după ce ce agentul Dorin Duma a făcut un denunț în care relata cum a transportat o serie de produse Coca Cola la sediul firmei soției șefului de atunci al Poliției Rutiere, comisarul șef Marcel Crăciunescu, la ordinul acestuia. Băuturile respective fuseseră primite cu titlu de sponsorizare, de Serviciul Poliției Rutiere, arată agentul, conform pressalert.ro. Anchetatorii au decis să disjungă din dosarul inițial cercetările legate de sponsorizările Coca Cola, iar investigațiile vor fi continuate într-un dosar în care Marcel Crăciunescu este cercetat pentru trafic de influență în formă continuată.

”În schimbul furnizării în mod gratuit de produse ale companiei Coca-Cola către I.P.J. Timiș – Serviciul Poliției Rutiere, șoferii acestei companii dar și angajații din conducerea acesteia beneficiază de protecție și sprijin din partea șefului S.P.R. – Crăciunescu Nicușor Marcel”, este notat îmn rechizitoriu. Procurorii au aflat de la reprezentanții companiei că au fost încheiate două contracte de spoinsorizare cu IPJ Timiș, ambele cu valabilitate de 12 luni, unul pentru întreg anul 2013, și altul pentru 2014. În baza contractului, IPJ Timiș primea 33 baxuri de băuturi răcoritoare /lună însemnând 396 baxuri pe an la o valoare de 7.817,04 lei, pentru fiecare an, adică 15.634,08 lei pe întreaga perioadă.  

În timpul investigației, anchetatorii au interceptat o discuție telefonică între comisarul șef Marcel Crăciunescu și Gheorghe Ursuț, directorul general al Coca Cola Timișoara. ”Acesta îl întreabă pe Crăciunescu Nicușor Marcel dacă poate să îl ajute prin a-și folosi influența pe lângă comandanții Poliției Locale din cadrul Primăriei Timișoara, pentru a nu fi sancționat contravențional sau pentru a-și recupera mașina ridicată fără să plătească  deoarece ” am făcut greșeala să parchez privat (n.r. autoturismul personal) undeva  (…)” și ”voiam să mă ajutați într-o problemă dacă puteți (…)”, mai arată sursa citată. Crăciunescu a fost de acord:  ” (…) trebuie să ne întâlnim și să stăm de vorbă dacă e o problemă care vă interesează în zona aia”, au notat procurorii.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: