Evenimentul Zilei > Actualitate > Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se luptă cu pandemia doar cu bani de la Primărie
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se luptă cu pandemia doar cu bani de la Primărie

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se luptă cu pandemia doar cu bani de la Primărie

Consilierii locali municipali din Constanța au alocat, în ședință extraordinară, suma de 2,5 milioane de lei Spitalului de Boli Infecțioase pentru achiziționarea de materiale sanitare și de protecție. Spitalul de Boli Infecțioase Constanța este unul din cele șapte centre naționale în care sunt internați pacienții infectați cu COVID-19. Este spitalul în care sunt internați, printre alții, doi parlametari și soțiile acestora.

Consiliul Local Municipal a fost convocat  într-o ședință extraordinară, având pe ordinea de zi un singur subiect – alocarea de fonduri pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, singurul spital aflat în subordinea Primăriei municipiului Constanța care, între timp, este unul dintre cele 7 centre naționale în care se tratează pacienții cu coronavirus confirmat. Presa nu a avut acces iar consilierii locali, cu mănuși și măști de protecție pe față, s-au așezat pe scaune, la distanțe mari unii față de alții.

Potrivit primarului Decebal Făgădău, 2.5 milioane de lei au fost alocate Spitalului Clinic de Boli Infecțioase pentru achiziționarea materialelor de protecție, seturi însemnând măști, viziere, halate, combinezoane, mănuși, totoși, toate cele necesare protejării personalului medical: medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar.

De asemenea, o parte din bani merg pentru achiziția dezinfectantului, iar o altă parte pentru achiziția testelor ce permit identificarea pacienților infectați cu COVID – 19; Suma de 10.000 de lei este alocată ca o cofinanțare pentru achiziția unei hote speciale pentru laboratorul nostru, o hotă cu un înalt grad de protecție microbiologică.

Suma de 182.000 a fost alocată pentru asigurarea hranei celor internați în spital,  dar și celor care, cel mai probabil,vor veni în perioada următoare. Iar 84.000 de lei sunt pentru testele care s-au utilizat într-o bună parte până în acest moment.

”Vreau să se înțeleagă foarte clar că, în lupta cu COVID – 19, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a luptat doar cu sumele alocate de către Primărie, adică de către noi toți, constănțenii”, a transmis Decebal Făgădău.

Și la Tulcea, Consiliul Județean a alocat Spitalului Județean de Urgență 2,4 milioane de lei pentru achiziționarea a 13 ventilatoare mecanice, 1,6 milioane de lei pentru alte kituri și echipamente necesare și achiziționarea unui aparat pentru depistarea infectării cu Covid 19, suma alocată fiind de 660.000 lei. S-au făcut demersuri pentru obținerea a 100.000 de măști din import și s-au purtat discuții cu Ambasada Chinei, și în special cu Municipalitatea din Suzhou, care și-au arătat întreaga disponibilitatea pentru sprijinirea cu tot ce are nevoie Spitalul Județean Tulcea.

(Foto-Primaria Constanta)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: