Spirt-minune în România! S-a dus vestea şi-l vor şi străinii. Secrete vechi de 150 ani

Spirt-minune în România! S-a dus vestea şi-l vor şi străinii. Secrete vechi de 150 ani

În plină epidemie de Coronavirus, o ştire din Brăila îşi câştigă prim-planul. Este vorba despre o farmacie care păstrează tradiţia fabricării de medicamente şi prepară în propriile laboratoare produse farmaceutice după reţete vechi de peste 150 de ani, printre care şi spirt, atât de necesar în aceste vremuri.

Alcoolul farmaceutic la preţuri mici se vinde imediat cum apare, iar brăilenii creează cozi uriaşe pentru a pune mâna pe el. Proprietarului farmaciei Faltiș, Ion Bobaru, vrea să ajute doamenii şi a declarat că nu are nici un interes „de a face profit”, conform Agerpres, „Aceasta este o iniţiativă personală, prin care mă implic şi vin în ajutorul celor care nu au o metodă să se dezinfecteze, să se antiseptizeze pe mâini. Fac un alcool farmaceutic în concentraţie de 70%.

Această concentraţie a alcoolului de 70% este concentraţia optimă pe care o recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin Ministerul Sănătăţii din România.

Cred că sunt singura farmacie care îmi permit să pun pe piaţă acest antiseptic şi dezinfectant la flacoane de 250 ml şi de 500 ml la preţuri foarte mici. Un flacon de 500 ml costă 9 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am un profit aproape derizoriu, de 73 de bani pe flacon, dar nu mă interesează profitul, mă interesează să vin în ajutorul celor care au nevoie de acest alcool sanitar bun ca antiseptic şi dezinfectant”, a declarat farmacistul.

Ultimul spiţar din oraşul de la Dunăre prepară leacuri-unicat de pe vremea bunicilor, iar de câteva zile toată activitatea farmaciei sale este direcţionată spre alcoolul farmaceutic. Inclusiv străinii sunt foarte interesaţi de medicamentele produse la Brăila.

„Eu aş putea să continui să fac acest alcool pentru mai multă vreme, dar furnizorul meu din Bucureşti mi-a spus că până pe 10 aprilie nu mai pot să mă aprovizionez, pentru că livrarea este blocată şi redirecţionată către producătorii de spirt medicinal, care aprovizionează spitale şi celelalte unităţi ale statului.

Noroc că eu am avut această rezervă, dar o voi termina zilele acestea. După 10 aprilie, s-ar putea să reiau activitatea de preparare a alcoolului farmaceutic”, a spus Bobaru.

Solicitările atât de mari încât au fost zile când farmacistul a rămas fără flacoane în care să pună alcoolul farmaceutic pe care îl prepară.