Editura Evenimentul si Capital

O SUPER-SPIOANĂ a PENETRAT Pentagonul. FBI NU O POATE ATINGE. Povestea RACOLĂRII

Autor: | | 4 Comentarii | 12794 Vizualizari

Fostă agentă a US Air Force, racolată de spionajul unei puteri străine. Ajutată de patru hakeri, femeia a smuls secretele Pentagonului. Ea a fugit înainte de arestare!

Monica Elfriede Witt, în vârstă de 39 de ani, fost lucrător la US Air Force și agent de contrainformație, a fost pusă sub acuzare de un juriu federal în Districtul Columbia, fiind acuzată de conspirație pentru a furniza informații care țin de apărarea națională reprezentanților guvernului iranian.

Witt, care a dispărut în Iran în 2013, se presupune că a ajutat serviciile de informații iraniene în identificarea foștilor ei colegi din comunitatea americană de informații (USIC). Witt se presupune că a dezvăluit numele de cod și misiunea clasificată a unui program de acces special al Departamentului Apărării al SUA. Un mandat de arestare a fost emis pentru Witt, care este încă în libertate.

Aceeași acuzație îi vizează și pe patru cetățeni iranieni, Mojtaba Masoumpour, Behzad Mesri, Hossein Parvar și Mohamad Paryar ("Conspiratorii Cyber"), acuzați de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, încercări de a pătrunde ilegal în computer și furt de identitate agravată.

În anii 2014 și 2015, cei patru au pătruns în calculatoarele guvernamentale ale foștilor colegii ai lui Witt din comunitatea americană de informații. Cei patru, folosind conturi media sociale fictive, au căutat să implementeze programe malware care le-ar oferi acces ascuns la computerele și rețelele țintă. Iranienii lucrează în numele Corpului Gărzii Revoluționare iraniene (IRGC).

Au fost eliberate mandate de arestare pentru Conspiratorii Cyber, care rămân, de asemenea, în libertate.

Anunțul a fost făcut de către Asistentul Procurorului General pentru Securitate Națională, John Demers, Procurorul SUA pentru Districtul Columbia Jessie K. Liu, Directorul adjunct pentru Securitate Națională Jay Tabb de la FBI, Secretarul Trezoreriei SUA Steven Mnuchin, Agentul Special Terry Phillips de la Biroul de Investigații Speciale al Forțelor Aeriene (unde a lucrat Witt până în 2008, ca ofițer activ , și încă doi ani ca personal civil) și directorul adjunct Nancy McNamara de la Washington FBI.

"Monica Witt este acuzată de dezvăluirea către regimul iranian a unui program inteligent de înaltă clasă și identitatea unui ofițer american de informații, toate cu încălcarea legii, uitând de jurământul solemn de a proteja și apăra țara noastră și limitele decenței umane" a declarat procurorul general Demers.

"Patru hackeri iranieni sunt, de asemenea, acuzați de diverse infracțiuni informatice care vizează membri ai comunității de informații din SUA, care erau foști colegi ai doamnei Witt. Acest caz subliniază pericolele pentru profesioniștii noștri de informații și datele pe care adversarii noștri vor să le identifice, să le expună, să le transforme în cele din urmă în arme împotriva națiunii pe care au jurat să o protejeze. Atunci când profesioniștii noștri de informații sunt țintiți sau trădați, Divizia Națională de Securitate va continua fără echivoc justiția împotriva celor care fac greșeli ".

"Acest caz reflectă hotărârea fermă de a trage la răspundere orice persoană care trădează încrederea publică prin compromiterea securității naționale", a declarat procurorul Liu. "Anunțul de astăzi evidențiază, de asemenea, angajamentul nostru de a urmări cu tărie pe cei care amenință securitatea din S.U.A. prin intermediul campaniilor de hacking sponsorizate de stat".

"Acuzațiile dezvăluite astăzi sunt rezultatul anilor de activitate de investigație a FBI pentru a descoperi trădarea Monicăi Witt, a jurământului de a proteja secretul și informațiile de apărare", a declarat directorul adjunct pentru securitatea națională Tabb. "Acest caz evidențiază, de asemenea, angajamentul FBI de a distruge pe cei care se angajează în activități cibernetice malware pentru a submina securitatea națională a țării noastre. FBI este recunoscător Departamentului Trezoreriei și forțelor aeriene ale Statelor Unite pentru continuarea parteneriatului și asistenței în acest caz. "

"Trezoreria acționează împotriva actorilor cibernetici iranieni și a operațiunilor sub acoperire care au vizat americanii la ei acasă și în străinătate ca parte a eforturilor noastre continue de a contracara atacurile regimului iranian", a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin. "Trezoreria sancționează Organizația New Horizon pentru sprijinul acordat IRGC-QF. New Horizon găzduiește conferințe internaționale care le-au furnizat ofițerilor de informații iranieni o platformă pentru a recruta și colecta informații dăunătoare de la participanți, în timp ce propaga antisemitismul și negarea Holocaustului. De asemenea, sancționăm o companie din Iran care a încercat să instaleze programe malware pentru a compromite computerele personalului din S.U.A. "

"Acțiunile presupuse de Monica Witt de a ajuta o naține ostilă sunt o trădare a securității națiunii noastre, a armatei noastre și a poporului american", a spus agentul special Phillips. "În timp ce astfel de încălcări sunt extrem de rare, acțiunile pe care le presupune sunt un afront adus tuturor celor care au servit națiunii noastre mari".

CTP arunca BOMBA despre Dragnea! De ce s-a dat bolnav tocmai acum?!?

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI