Editura Evenimentul si Capital

Spectrul CALIFATULUI UNIVERSAL. „ARMA ISLAMULUI este VIGOAREA DEMOGRAFICĂ”. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

Autor: | | 10 Comentarii | 9751 Vizualizari

Pericolul care planează asupra națiunilor europene îi îngrijorează pe gânditorii care se opun multiculturalismului.

Dacă Renaud Camus susține că se încearcă Marea înlocuire a popoarelor albe cu imigranți veniți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Guillame Faye vorbește de o colonizarea Europei cu cei care vin din întreg Sudul planetei, mai degrabă decât de o imigrația masivă. Mai mult, această colonizare, combinată cu rata mică a nașterilor din țările europene, va face ca națiunile albe să devină minoritare în propriile țări și, până la urmă, să dispară cu totul.

Teoria lui Guillame Faye nu a devenit niciodată la fel de cunoscută ca „Le grand remplacement” al lui Camus. Asta poate și pentru că Faye a fost tot timpul un om de dreapta. deci ostracizat permanent de establishment. A devenit cunoscut ca unul dintre teoreticienii Noii Drepte din Franța alături de Alain de Benoist.

În anii 70 și 80 ai secolului trecut a fost, de altfel, un membru proeminent al grupului GRECE (Grupul de Cercetare și Studii pentru Civilizația Europeană), un think-tank care promovează valorile naționale ale Europei, dar respinge creștinismul de pe poziții păgâne. Pe la mijlocul anilor 80, Faye se dedică unei cariere de om de radio. Începe cu timpul să publice și articole despre situația Europei, denunțând atât islamizarea Europei, cât și ura de sine pe care o nutresc europenii.

Cea mai importantă lucrare a sa este „Colonizarea Europei”. Guillame Faye crede că lumea islamică vizează o cucerire în forță a Europei și spune că delincvența juvenilă și terorismul sunt indicatori clari că în Europa va avea loc un război civil. „Chiar dacă ne place sau nu, Islamul a intrat în a treia fază de instaurare a unui Califat Universal. (...) Arma principală a Islamului este vigoare demografică, în fața unui Occident care se confruntă cu depopularea. Această confruntare va acoperi întreaga planetă și va lua forma unui război civil, intercalat cu episoade de război clasic.”

Faye îi acuză pe politicieni, ziariști și intelectuali că închid ochii în fața acestui pericol și organizează practic moartea Europei. Acuzațiile lui Faye îi vizează și pe foștii săi colaboratori din Noua Dreaptă Franceză, cărora le reproșează că nu înțeleg gravitatea situației.

Faye vede, de altfel, o singură soluție pentru criza care a cuprins Europa, o Reconquista după modelul spaniolilor care au reușit prin luptă să-i alunge pe mauri din Peninsula Iberică. „Este necesar ca toată lumea (apărătorii Europei n.r.) să-și facă datoria acolo unde se află, să se devoteze construirii unui corp de valori fundamentale, să constituim o rețea de activă, suplă interdependentă, o cofederație a rezistenței care să lupte la orice nivel în Europa și să concentreze energia tuturor combatanților ”

Teoreticianul francez respinge orice apropiere de curentele politice contemporane, e împotriva oricărei imigrații a non-europenilor pe bătrânul continent, în schimb face apel la o solidaritate Pan Europeană, singura care, în opinia lui, mai poate asigura supraviețuirea popoarelor albe.E cumva aceeași idee pentru care Generation Identitaire și Pegida încearcă să-și deschidă filiale în toate țările europene.

Iubita lui Gheorghe Turda rupe tacerea! De ce a fost nevoita sa se desparta de artist

Pagina 1 din 1

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI