Evenimentul Zilei > Social > Spectacol pe cerul din București. Fenomen unic. Imaginile care vor rămâne în istorie
Spectacol pe cerul din București. Fenomen unic. Imaginile care vor rămâne în istorie

Spectacol pe cerul din București. Fenomen unic. Imaginile care vor rămâne în istorie

Luni seară, apusul le-a oferit bucureștenilor peisaje pe care nimeni nu le va uita pe curând.

„Avem de-a face cu niște nori mai deosebiți, nori cu extindere pe orizontală, care au formă de rulou. Ei sunt asociați de obicei cu nori de furtună și vin în fața furtunii, ne avertizează că urmează intensificări de vânt și manifestări ale unor furtuni puternice, ce vin în spate.

Dar pe fundalul acestor nori avem lumina de apus și știm că lumina vizibilă, pe care ochiul nostru o percepe, e compusă din mai multe radiații cu lungimi de undă diferite – lungimile de undă scurtă sunt cele violet, albastru, iar cele de undă lungă sunt roșii.

Deasupra Bucureștiului, adineauri!

Publicată de Catalin Pena pe Luni, 4 mai 2020

Atunci când soarele este la răsărit sau la apus, (lumina – n.r.) traversează o mai mare distanță prin atmosferă până să ajungă la ochiul observatorului, comparativ cu lumina de amiază. Și atunci, datorită caracteristicilor compoziției atmosferei, mărimii moleculelor de azot, de oxigen, a altor ingredienți din atmosferă, aceste unde cu lungimi diferite se comportă diferit, se împrăștie.

La la răsărit și la apus, lumina ajunge cu componenta roșie, cea care este cel mai puțin împrăștiată, datorită lungimii de undă mai mari. Și pe fondul acestor nori, ne dau aceste imagini extraordinare care au fost surprinse”, a explicat climatologul Roxana Bojariu la Digi24.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: