Specialiștii AVETIZEAZĂ. UCIGAȘUL SILENȚIOS afectează zeci de mii de români. Efectele sunt DEZASTRUOASE

Specialiștii AVETIZEAZĂ. UCIGAȘUL SILENȚIOS afectează zeci de mii de români. Efectele sunt DEZASTRUOASE

De multe ori suntem conștienți de pericolul pe care-l prezintă consumul unor alimente pentru care specialiștii ne atrag mereu atenția. Medicii nutriționiști folosesc adesea termeni care au menirea ca noi să fim foarte atenți la ce mâncăm. „Moartea albă” așa cum de multe ori nutriționișii numesc zahărul mai are un asociat la fel de periculos, „ucigașul silențios”.

O substanţă din alimentaţie este numită și „ucigașul silențios”, pentru că produce pagube întregului organism. De multe ori, pacientul nu este conștient de efectele pe care consumul acestei substanţe îl are asupra organismului său, potrivit stiripesurse.ro

Zeci de mii de români suferă de pe urma acestei substanţe, fără ca măcar să știe acest lucru. Dar există indicii care te pot ajuta să ştii dacă eşti vizat.

Glutenul este numit și „ucigașul silențios” pentru că produce pagube întregului organism. „Boala Celiacă” este o afecţiune autoimună, declanşată de consumul de gluten la persoanele predispuse genetic. Se diagnostichează greu, pentru că în general, simptomele sunt puţin specifice, iar unii pacienţi pot fi chiar asimptomatici.”

Există însă câteva semne care te avertizează că ai putea avea sensibilitate sau intoleranță la gluten. 

1. Probleme digestive

Balonarea, greața, diareea, durerile abdominale sau constipația, toate aceste simptome ar trebui să vă dea de gândit. Deși sunt asociate cu alte boli, problemele digestive pot indica și o intoleranță la gluten.

2. Fluctuații de greutate

Intoleranța la gluten poate duce atât la creșterea în greutate, cât și la scăderea ei, aparent fără niciun motiv. O schimbare bruscă greutății poate ascunde alte probleme, însă este strâns legată și de consumul de gluten.

3. Tulburări hormonale

Există o relație directă între intoleranța la gluten și tulburările hormonale, care se pot manifesta prin cicluri neregulate, schimbări în greutate sau tulburări de somn.

4. Probleme cu sistemul nervos

Sensibilitatea sau intoleranța la gluten afectează și concentrația și poate duce la depresie, anxietate, insomnie și oboseală. O persoană care suferă de intoleranță la gluten experimentează dureri de cap timp de 30-60 de minute după masă.

5. Probleme cu pielea și unghiile

Dacă te confrunți cu iritații și egzeme pe piele și cu unghii fragile, care se rup ușor, nu ar fi rău să îți faci un test de intoleranță alimentară. Te poate scăpa de multe alte probleme.