Evenimentul Zilei > International > Soții Ceauşescu în costum de baie la metroul din Moscova. „Nu mi-a venit să cred”
Soții Ceauşescu în costum de baie la metroul din Moscova. „Nu mi-a venit să cred”

Soții Ceauşescu în costum de baie la metroul din Moscova. „Nu mi-a venit să cred”

Un poster cu Nicolae şi Elena Ceauşescu în costume de baie a apărut în metroul din Moscova. Imaginea a devenit virală după ce o rusoaică a postat o fotografie pe contul său de Facebook.

„Nicolae și Elena Ceaușescu în costume de baie, în metroul din Moscova! Nu mi-a venit să cred! Mi-ar plăcea să-l văd pe ”geniul” care s-a gândit la așa ceva”,  scris femeia pe rețeaua de socializare. Ea explică faptul că trenurile din Moscova promovează în rândul călătorilor diferite imagini tematice, cu eroi ai neamului sau diferite personalităţi istorice care au contribuit la renumele în lume al Rusiei, de-a lungul timpului, însă a rămas siderată să constate că cineva a considerat necesar să-l pună pe geamul metroului pe dictatorul român, în costum de baie.

Mai multe persoane au întrebat-o pe rusoaică dacă la descrierea pozei se menţionează faptul că Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost executaţi, declarându-se oripilaţi de eveniment.

Alte persoane au precizat că posterul respectiv nu este lipit de vreo oficialitate, dar nici nu este vreo greşeală. Acestea spun că în metroul moscovit au apărut şi de alte postere cu dictatori care au sfârşit executaţi: Muammar Gaddafi sau Saddam Hussein.

Sursa: Observator.tv

Sursa foto: Facebook  / Tatiana Tanja Yarikova