Meta nu a oferit nicio dovadă care să-i susțină alegațiile, nici vreo informație despre modul în care presupusul complot trebuia să se desfășoare, ori modul în care a fost oprit. Comentariile sale survin pe fondul refuzului principalelor partide de opoziție, inclusiv al fostului partid al lui Meta, Mișcarea Socialistă pentru Integrare, de a participa la alegerile locale care au avut loc duminică.

Președintele Meta susține că respectivul complot de destabilizare era planificat a se desfășura duminică, dar nu a reușit deoarece "albanezii nu s-au lăsat păcăliți de provocări". Opoziția a amenințat că va întrerupe procesul electoral de duminică, dar nu a făcut acest lucru.

Acuzațiile domnului Meta survin și pe fondul tensiunilor politice accentuate din Albania, unde fostul său partid, Mișcarea Socialistă pentru Integrare, condus în prezent de soția acestuia, Monika Kryemadhi, a organizat proteste în încercarea de a înlătura guvernul socialist condus de Primul Ministru Edi Rama. Acesta din urmă este acuzat că a folosit mafia locală pentru a controla alegerile din țară.

Domnul Meta a susținut marți, în cadrul conferinței de presă, că scopul presupusei conspirații ar fi "capturarea totală a statului, în Albania, dar nu numai aici". "Am câteva cuvinte despre onorabilul miliardar George Soros. Nu am ascultat cu atenție cuvintele primului ministru maghiar, Viktor Orban, în ianuarie 2000, când i-am vorbit cu dragoste despre George Soros, pentru că, adevărul fie spus, acesta ne-a ajutat când eram în opoziție. Totuși domnia sa [Orban] mi-a zis: Fiți atenți, că nu este chiar așa de democratic și, de multe ori, conspiră împotriva democrației", a declarat acesta.

 

 

Te-ar putea interesa și: