Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, rămâne sub control judiciar în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru luare de mită. Curtea de Apel București a luat această decizie în urma contestației DNA, după ce, inițial,Tribunalul Bucureşti a revocat măsura.
Contestația DNA, formulată la Curtea de Apel București, a avut câștig de cauză, iar măsura controlului judiciar va fi păstrată în cazul Sorinei Pintea.
„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA - Structura Centrală, împotriva încheierii din 11.05.2020, a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală, pronunţată în dosarul penal cu nr. 9.657/3/2020/a1. Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând dispune: menţine, ca legală şi temeinică, măsura controlului judiciar a inculpatei Pintea Sorina, măsură preventivă luată prin încheierea nr.81/CO-DL.06.03.2020 a Curţii de Apel Bucureşti. Definitivă, se arată în decizie”.
Pe 30 aprilie, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale). Conform procurorilor, între noiembrie 2019 și februarie 2020, fostul ministru ar fi primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei. Banii reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia unor lucrări la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, pe care îl conducea. .
„În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au menționat procurorii DNA.
Iniţial, pe 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti, însă a fost eliberată pe 6 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.