Evenimentul Zilei > Justitie > Sorina Matei a desluşit MISTERUL „VEVERIŢEI”: „Dosarele penale de la DNA nu se fac cu PAPIŢOI DEZAXAŢI ca NEGULESCU”
Sorina Matei a desluşit MISTERUL „VEVERIŢEI”: „Dosarele penale de la DNA nu se fac cu PAPIŢOI DEZAXAŢI ca NEGULESCU”

Sorina Matei a desluşit MISTERUL „VEVERIŢEI”: „Dosarele penale de la DNA nu se fac cu PAPIŢOI DEZAXAŢI ca NEGULESCU”

Sorina Matei, jurnalistă, a oferit o explicaţie interesantă cu privire la modul în care „Veveriţa”, procuroarea Alexandra Carmen Lăncrănjan”, a reuşit să ajungă la DNA şi să se ocupe personal de dosarul „Tel Drum”.

Este vorba despre faptul că Lăncrănjan s-a înscris în octombrie 2015 la interviul pentru DNA, la care nu s-a mai prezentat, a susţinut apoi un alt interviu în noiembrie 2016, pe care l-a picat, dar la câteva luni, mai exact în ianuarie 2017, a ajuns in DNA cu delegare.

Delegarea lui Lăncrănjan a mai fost prelungită în iulie 2017, procuroarea reuşind în cele din urmă să treacă de interviul pentru DNA în octombrie 2017, cu aproximativ o lună înainte să îl pună sub acuzare pe Liviu Dragnea, scrie Luju.

Foto: Alexandra Carmen Lăncrănjan "Veveriţa"

Sorina Matei se intreabă câţi oameni din SRI impun sau aduc oameni în DNA: „Eu deja am auzit cu nume şi prenume de 3 oameni din SRI care aduc procurori în DNA. Culmea, e că aduc şi numai catastrofe. Normal pentru ei. De la Negulescu, la Matei Adrian George până la Veveriţa vieţii”. Jurnalista arată că dosarele serioase sunt făcute de procurori care ştiu carte şi meserie, nu de “papiţoi dezaxaţi ca Negulescu şi Veveriţe avide de presă şi nu numai”.

Postarea integrală de pe Facebook-ul Sorinei Matei:

“Misterul Veverita a fost, finally, dezlegat. Nu intelegeam cum de a picat toate concursurile posibile si imposibile, in toate institutiile vietii, cum era demult agitatie ca n-a intrat in CSM si cum a ajuns cu forta practic la DNA, dupa mai multe ture picate sau neprezentare si, peste asta, procuror total neexperimentat pe o speta importanta si grea, asa cum se vede din instrumentare. Eh, raspunsul e bineinteles la SRI. La fostul juridic.

Iar acum mi-a rasarit o alta intrebare: pana la urma cati oameni din SRI impun/aduc procurori in DNA? Ca eu deja am auzit cu nume si prenume deja de 3 oameni din SRI care aduc procurori in DNA. Culmea, e ca aduc si numai catastrofe. Normal pentru ei. De la Negulescu, la Matei Adrian George pana la Veverita vietii.

Sa stiti totusi ca dosarele serioase se fac cu oameni care stiu carte, penal si meserie, care isi fac strategii de instrumentare, planuri de ancheta, d'astea..complicatenii. Adica dosarele se fac cu procurori adevarati ca d'aia vi se fac praf in instanta cu achitari. Dosarele penale nu se fac cu papitoi dezaxati ca Negulescu si Veverite avide de presa si nu numai. Si nu le fac nici Ciocarlan, nici Sabin Iancu si nici Dumbrava. Ca e ILEGAL.

By the way, sunteti constienti cu totii ca incalcati decizia CCR, aia din Martie 2016. Astfel de activitati sunt interzise de lege. Zic si eu, nu dau cu parul, domnilor/doamnelor din SRI si DNA.

P.S. Stie cineva de cate ori pe zi domnișoara Veverita, cica procuror DNA?, isi actualizeaza fotografiile de profil made PR Voiculescu? Eu stiu procurori seriosi care atunci cand intr-o zi de luni au spete grele si sambata sunt la munca.

#VeveritaVietiiDinPadure”.