Sorin Oprescu a vorbit despre arestarea sa. Momente tensionate: „Să îi vezi pe băieții ăia că învârt pistoalele”

Fostul edil Sorin Oprescu a rememorat, la ultimul termen al dosarului de corupție în care este acuzat, filmul flagrantului, considerat de acesta a fi o piesă de teatru și declarându-se nevinovat.

„Să stai întins cu mâinile pe mașină și să îi vezi pe băieții ăia că învârt pistoalele e ceva de Vestul Sălbatic, deși nu știu acum de ce mi s-a părut mie formidabil că văzusem înainte”, a declarat Sorin Oprescu.

El a mai declarat că totul a fost un circ și susține că este nevinovat.

„Îi lua pe rând pe fiecare, de fapt era un teatru ce se petrecea peste tot. Te scoate prin față, să te vadă lumea, să te facă de râs”, a mai spus fostul edil, conform antena3.ro.

Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, alături de fostul șef al Administrației Cimitirelor, Bogdan Popa, și alți șapte inculpați, de procurorii DNA pe 20 noiembrie 2015.

Fostul primar al Capitalei a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Bogdan Popa, în calitate de director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat ulterior şi ceilalţi inculpaţi, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucureşti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-a condus Sorin Oprescu.

„Iniţial, structura grupului era simplă şi perfect adaptată scopului urmărit, presupunând doar un lider (directorul instituţiei publice cu rol de autoritate contractantă, calitate în care dispunea de influenţa necesară determinării câştigătorului unei proceduri de achiziţii publice, dar şi dreptul de a semna acordurile cadru şi contractele), conducători de societăţi private care doreau să execute lucrări, precum şi o sumă de apropiaţi ai liderului care să-l ajute, prin documente fictive şi societăţi fără activitate, să obţină în numerar, într-o formă aparent legală, mita plătită de contractorii privaţi”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.