Pentru ca ținuta unui bărbat să iasă exact așa cum și-ar dori și așa cum se cere, tot ce trebuie să facă este să fie dispus să aloce ceva mai mult timp dimineața pentru alegerea ținutei și să țină cont de sfaturile specialiștilor. Iată câteva dintre acestea:

Nu exagera cu asortarea

Mulți bărbați au impresia că trebuie să asorteze fiecare element pe care îl poartă, încercând să combine culori sau printuri identice în mai mult de două obiecte vestimentare care le constituie ținuta. Un exemplu în acest caz ar fi încercarea de a asorta cravata cu buzunarul hainei și cu batista din sacou. Specialiștii rămân la zicala „Ce e prea mult strică” și sugerează „să rămâneţi la regula de doi din trei și nimic nu o să meargă prost. Asortează orice piesă imprimată sau colorată cu două piese simple, neutre. Si nu mai mult de două piese colorate pe ţinută”.

Atenție la mărimea tricoului și a cămășii

Se întâmplă să vedem pe stradă bărbați care poartă tricouri mult prea largi, cu două sau chiar trei numere mai mari decât măsura lor. Atunci când vorbim de mărimea hainelor, stiliștii dau un singur sfat, să ne îmbrăcăm pe măsura noastră. „Nu alege haine mai mari, pentru că nu vei ascunde nimic cu ele. Este de preferat să acorzi atenție la lungimea brațului, mărimea pieptului și grosimea umărului”.

Dacă alegi să porți un tricou, optează întotdeauna pentru modelul cu decolteu în v, iar dacă îți dorești o ținută mai formală, mergi pe ideea de cămăși rigide, cu margini cât mai verticale. Cămășile și tricourile care coincid cu măsurilor tale îți vor asigura mereu un look perfect.

Combinația veston cu adidași

Combinația aceasta a devenit foarte la modă în ultimii ani, dar majoritatea specialiștilor din domeniul modei spun că e de prost gust. Atunci când alegi să te îmbraci formal ori ai o întâlnire de afaceri, evită să compui astfel de ținute, pentru că mulți se vor întreba dacă te întorci de la sală. Dacă vrei neapărat să faci o combinație ieșită din comun, poți purta pantofi sport la un costum. Dar, atenție, în cazul în care vei opta pentru un astfel de outfit, poartă-l fără cămașă și fără vestă, de preferat cu un tricou.

 

Ai grijă la pantofi

Un detaliu important pe care niciun bărbat nu trebuie să îl neglijeze este reprezentat de pantofi. Pentru ca ținuta pe care țiai propus-o să iasă, ai grijă ca încălțămintea să fie în aceeași linie. Culoarea este în același timp foarte importantă, întrucât o nuanța nepotrivită poate ruina tot outfitul. Mizează întotdeauna pe culori clasice, precum negru, vișiniu și maro, Totodată, ai grijă că nuanța aleasă să nu între în conflict cu cămașa sau costumul.

Stiletto, mereu la modă

Pantofii Stiletto au fost, sunt și vor fi mereu în tendințe. Aceștia se numără printre accesoriile care pun cel mai bine în valoare aproape orice ținută. Ei arată la fel de bine cu pantaloni, dar și cu rochie de seară elegantă.

Cu toate acestea, pot fi destul de incomozi dacă nu avem grijă cum îi alegem. Se discută tot mai des de cum ar trebui să purtăm acest model de pantofi ca să fie comozi și să nu ne trezim cu bătături sau dureri de picioare. Iată câteva sfaturi:

● Când cumpărați sau comandați o pereche de stiletto, aveți grijă să alegeți mărimea corespunzătoare.

● Pentru a evita ca picioarele tale să alunece în pantofi, optează pentru benzi speciale care se lipesc pe talpa interioară a pantofului și care vor asigura un plus de confort.

● Poartă pantofii prin casă înainte de a-i integra în ținută. Astfel, după câteva zile de purtare, aceștia se vor lăsa și vor deveni mult mai comozi.

 

Oamenii fericiți se îmbracă întotdeauna modest

Încă din anul 2011, se tot fac studii cu privire la nivelul de fericire a oamenilor. O statistică a Organizației Națiunilor Unite, care prezintă starea fericirii la nivel mondial, a demonstrat că situația psihologică este strâns legată de vestimentația lor. Deși la prima vedere pare că acest factor ar fi incapabil să explice lipsa de fericire, iată că nu este așa. Vestimentația reflectă întru totul atitudinea generală a societății asupra valorilor materiale. În urma studiului s-a ajuns la concluzia că detaliile vestimentare nu sunt, în niciun caz, o premisă a fericirii sau a sănătății psihologice.

 

 

Te-ar putea interesa și: