Într-un interviu pentru Enternainment Weekly, diva italiană, acum în vârstă de 80 de ani, a recunoscut că se uita cu ochii mari la sânii lui Jayne Mansfield, în timpul unei petreceri date de studiourile Paramount, deoarece se temea că „să nu-mi intre în farfurie”.

„Toate vedetele erau acolo, era incredibil. Și atunci a venit Jayne Mansfield, ultima. Pentru mine, totul a devenit halucinant. A venit direct la masa mea”, povestește Loren scena incredibilă de la dineul dat în cinstea sa și la care participa toată floarea Hollywood-ului.

„Știa că toată lumea o privește. S-a așezat. Era aproape… Auzi, mai bine te uiți la fotografie”, a constinuat Sophia Loren. „Unde îmi erau ochii? Mă holbez la sfârcurile ei pentru că îmi era frică să nu-mi intre în farfurie.”

Nu era gelozie, era teamă, a explicat starul. „Mi-era groază că totul din rochia ei o să țâșnească afară și o să se împrăștie pe masă.”

Sophia Loren spune că a refuzat de multe ori să dea autografe pe această poză, din respect pentru starul american, care a murit în 1967, la vârsta de numai 34 de ani.

Jayne Mansfield a fost unul dintre sex-simbolurile Hollywood-ului anilor ’50-’60 și printre primele Playmate ale Playboy. Înaltă de 1,68 metri, avea măsurile: 102 / 53 / 89. În ciuda aparențelor, era o femeie foarte cultivată: vorbea patru limbi străine, a studiat pianul, vioara și viola.