Evenimentul Zilei > Politica > Sondaj. Rezultate surprinzătoare. USR-PLUS iese de pe scena politică. Războiul din PNL duce partidul la vale
Sondaj. Rezultate surprinzătoare. USR-PLUS iese de pe scena politică. Războiul din PNL duce partidul la vale

Sondaj. Rezultate surprinzătoare. USR-PLUS iese de pe scena politică. Războiul din PNL duce partidul la vale

Potrivit unui sondaj INSCOP Research, asistăm la schimbări majore în percepția electoratului privitor la partidele parlamentare. PSD conduce în intenția de vot a românilor, iar AUR a depășit USR-PLUS.

Directorul INSCOP Research, Remus Ştefureac, a publicat pe pagina sa de socializare rezultatele unui sondaj care arată cum s-a modificat intenţia de vot în ultimii doi ani. Foarte interesante sunt datele din ultimele 6 luni, care arată modificări majore la vârful politicii româneşti.

PSD crește, PNL scade

La această oră, principalele partide din coaliţia de guvernare se află în scădere, semn că guvernarea nu funcţionează pe placul alegătorilor.

Conform sondajului, PNL are o intenţie de vot în iunie 2021 de 26,6%, în condiţiile în care în octombrie 2020 era la 34,5 % în intenţia de vot. PSD a înregistrat o creştere simţitoare faţă de începutul anului 2021, ajungând până la 30,2% în iunie, faţă de 26,8% în februarie 2021 şi 29,9% în octombrie 2020.

AUR trece peste USR-PLUS ca intenție de vot

La momentul actual, USR-PLUS are o intenţie de vot de 13,2 % (iunie 2021), cu un procent mai puţin decât AUR, care are 14,2% intenţie de vot. USR-PLUS a reuşit să mai recupereze din diferenţa din mai 2021, când AUR era cotat cu 15,4% intenţie de vot, iar USR-PLUS doar 11,3%. USR-PLUS s-a mai aflat la un nivel atât de scăzut tocmai în martie 2020, când avea 10,2% intenţie de vot. Şi AUR este în scădere de la începutul anului, în februarie 2021 având 16,7% intenţie de vot, scrie dcnews.ro.

Prin comparaţie, USR-PLUS a stat cel mai bine în septembrie 2019, cu o intenţie de vot de 24%, numai că gafele recente și repetate ale reprezentanților partidului condus de Dan Barna și Dacian Cioloș au fost taxate de electorat.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: