Evenimentul Zilei > EVZ Special > Sondaj EVZ pe Legile „Big Brother”
Sondaj EVZ pe Legile „Big Brother”

Sondaj EVZ pe Legile „Big Brother”

La sondajul EVZ de săptămâna trecută, pe tema legilor „Big Brother”, au răspuns 488 de cititori ai „Evenimentului zilei”.

62,9% dintre aceștia sunt de acord ca achiziționarea unei cartele telefonice de tip pre-pay să se poată face doar cu un document de identitate.

De asemenea 55,1% sunt de acord ca furnizorii de telefonie fixă și mobilă de internet să fie obligați să rețină timp de șase luni anumite date ale abonaților care să fie trimise, la cerere, autorităților din doemniul siguranței naționale pentru acțiunile de prevenire, cercetare, descoperire și urmărire a infracțiunilor grave. Totodată, 45,11% dintre respondenți cred că este probabil și foarte probabil ca amânarea adoptării unei legislații de tip „Big Brother” și incapacitatea serviciilor de informații de a avea acces la datele transferate prin internet să crească riscul ca România să fie victima unui atac terorist.

Combaterea corupției

53,6% dintre cititorii EVZ care au răspuns sondajului cred că așa numita legislație „Big Brother” poate ajuta la combaterea corupției.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea securităţii cibernetice este neconstituţională în ansamblul ei. Legea fusese inițiată de Guvern și adoptată în luna decembrie de Senat în calitate de Cameră decizională.

SONDAJUL ACESTEI SĂPTĂMÂNI Spune-ți părerea despre criza francului

 

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: