Deciziile au fost anunţe de liderii principalelor partide politice, în urma unei întâlniri la Palatul Parlamentului.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, după discuţiile dintre liderii partidelor parlamentare, că s-a stabilit că modificările operate în Codul Fiscal să fie readoptate în formă iniţială, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat.

Potrivit lui Dragnea, TVA va fi redusă la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017. "Taxa pe stâlp" va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepţie, solicitată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi anume în cazul construcţiilor speciale din agricultură, pentru care taxa va fi scoasă din 2016.

Totodată, s-a convenit că supraacciza la carburanţi să fie eliminată de la 1 ianuarie 2017, impozitele pe dividende să fie reduse la 5% din 2017 şi s-a căzut de acord asupra menţinerii unui deficit bugetar de sub 2%, a adăugat Dragnea.

Participă mai jos la Sondajul EVZ

(function(e,t,s,o){var c,n,i;e.SMCX=e.SMCX||[],t.getElementById(o)||(c=t.getElementsByTagName(s),n=c[c.length-1],i=t.createElement(s),i.type=”text/javascript”,i.async=!0,i.id=o,i.src=[„https:”===location.protocol?”https://”:”http://”,”widget.surveymonkey.com/collect/website/js/LIQIfA6F6D_2FSsfPy15Ma7PXV4Td52OeYYskoEsC1j5A5Owy7MO5yiCUWlcDg1zWr.js”].join(„”),n.parentNode.insertBefore(i,n))})(window,document,”script”,”smcx-sdk”);
Create your own user feedback survey

Te-ar putea interesa și: