Evenimentul Zilei > Actualitate > Sondaj EVZ. Va fi înlăturat Liviu Dragnea de la şefia PSD din cauza Dosarului Teldrum?
Sondaj EVZ. Va fi înlăturat Liviu Dragnea de la şefia PSD din cauza Dosarului Teldrum?

Sondaj EVZ. Va fi înlăturat Liviu Dragnea de la şefia PSD din cauza Dosarului Teldrum?

DNA a declanșat luni, 13 noiembrie, urmărirea penală împotriva președintelui PSD, Liviu Dragnea, într-un context politic fierbinte: coaliția de guvernare se confruntă cu proteste legate de Codul Fiscal și Legile Justiției, iar PNL pregătește o moțiune de cenzură în Parlament.

Dragnea este urmărit penal în Dosarul „Tel Drum”, al treilea dosar pentru şeful Camerei Deputaților. DNA îl acuză pe liderul partidului de Guvernământ de constituierea unui grup infracțional organizat şi spune că dosarul a fost declanşat în toamna anului trecut, în urma unei sesizări primite de la Oficiul European Antifraudă (OLAF). Numai că tot DNA i-a închis în 2013 un dosar penal lui Liviu Dragnea care se referea şi la unele din faptele cercetate acum.

În octombrie 2009, DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la sâvârşirea unor infracțiuni de abuz în serviciu săvârşite de Liviu Dragnea şi alte şase persoane, dintre care trei sunt cercetate şi în actualul dosar. În dosarul deschis în 2009, instrumentat de procurorul Paul Dumitriu, Dragnea şi apropiații săi erau cercetați pentru o parte din infracțiunile pentru care acum sunt urmăriți penal, dar acea acțiune s-a încheiat cu „neînceperea urmăririi penale”. În ceea ce priveşte celebra privatizare a Tel Drum, procurorul Dumitriu a scris, după patru ani de cercetări, că „nu se poate vorbi în prezenta cauză de o vânzare subevaluată a acțiunilor reprezentând pachetul majoritar al S.C. Tel procedurii de privatizare derulată în perioada 2001-2002”

În acest context, rămâne de văzut cât de mult îl va afecta acest nou dosar pe Dragnea şi dacă în cele din urmă îl poate costa chiar şefia PSD.

 
 
 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: