Sondaj EVZ. Mii de persoane s-au adunat în mai multe orașe din România pentru a protesta împotriva legii grațierii. În Piața Universității din București, aproximativ 3.000 de persoane au pornit în marș către Guvern.

În acest context, cei care au organizat protestele de miercuri au anunțat că se vor face alte proteste și duminică. În acest context, credeți că protestele de stradă vor lua amploare în zilele următoare?

Sondaj EVZ:

(function(t,e,n,s){var o,c,i;t.SMCX=t.SMCX||[],e.getElementById(s)||(o=e.getElementsByTagName(n),c=o[o.length-1],i=e.createElement(n),i.type=”text/javascript”,i.async=!0,i.id=s,i.src=[„https:”===location.protocol?”https://”:”http://”,”widget.surveymonkey.com/collect/website/js/j5nXSjyUnsdXnHOpN4XzmCqgYGm9_2FGs5MCqiwATUUaIsB0Q7lwEG8oAxlD5wJFYU.js”].join(„”),c.parentNode.insertBefore(i,c))})(window,document,”script”,”smcx-sdk”);
Create your own user feedback survey

Ce este legea amnistiei și a grațierii:

Ministrul justiţiei, Florin Iordache, a anunţat miercuri că a pus în dezbatere publică două proiecte de acte normative, dintre care unul referitor la o lege a graţierii, iar celălalt având drept scop o armonizare a legislaţiei cu deciziile CCR şi cu o directivă europeană.

Astfel, potrivit proiectului, se graţiază pedepsele de până la cinci ani, abuzul în serviciu va fi incriminat dacă există un prejudiciu de peste 200.000 de lei, iar denunţurile vor fi valabile până la şase luni de la comiterea faptelor, scrie digi24.ro.

În proiectul legat de graţiere, reiese că graţierea se acordă fie în întregime, fie pentru jumătate din pedeapsă.

Se prevăd, între altele, faptele pentru care graţierea NU poate fi acordată – este vorba, de pildă, despre condamnări pentru violenţă (omor, omor calificat, viol).

Te-ar putea interesa și: