Evenimentul Zilei > Politica > Sondaj. AUR este peste USR PLUS. Partidul de pe primul loc s-a detașat semnificativ
Sondaj. AUR este peste USR PLUS. Partidul de pe primul loc s-a detașat semnificativ

Sondaj. AUR este peste USR PLUS. Partidul de pe primul loc s-a detașat semnificativ

Ultimul sondaj Avangarde pe luna august a fost prezentat luni de liderul social democraților Marcel Ciolacu în şedinţa conducerii PSD de la Neptun. Conform acestuia, PSD are acum35%,  PNL scade la 21%. în timp ce AUR devansează USR PLUS.

Potrivit cercetării, AUR a ajuns la 15%, devansând cu un procent USR PLUS care a scăzut la 14 procente.

UDMR e cotat la 5%. Singurul partid care ar mai trece pragul electoral ar fi PMP, formaţiune care a ratat la limită intrarea în Parlament la alegerile din decembrie, scrie news.ro.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 24 august, pe un eşantion de 900 de subiecţi, prin metoda CATI (interviuri telefonice), având o marjă de eroare de 3,2%.

Lupta politică se acutizează în această toamnă

Lupta pe scena politică românească s-a acutizat și e așteaptă ceva mișcări, acu, după revenirea din vacanță a politicienilor.

Marcel Ciolacu a anunțat, joi seara, că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cițu. „Alegerile anticipate sunt singura soluţie, pentru că actualul Parlament nu mai reflectă voinţa românilor”, a precizat președintele PSD, care susține că partidul pe care îl conduce a început discuţiile cu cealaltă formațiune aflată în opoziție, AUR, pentru a susține moțiunea.

„Nu există în acest moment altă soluţie decât crearea unei alte majorităţi. Partidul Social Democrat nu va face un guvern cu PNL sau cu USR PLUS. Este de noaptea minţii să credeţi că noi vom intra într-un guvern cu domnul Cîţu sau cu domnul Oros. Se poate creiona o altă majoritate politică. Dacă nu, nu e un capăt de ţară şi există şi posibilitatea unui guvern minoritar. Dar, din punctul meu de vedere şi al altor colegi, nu există altă soluţie decât alegeri anticipate”, a declarat Marcel Ciolacu, la sfârșitul săptămânii trecute.

Liderul PSD a mai spus că „actualul Parlament nu mai reflectă voinţa românilor” şi că „este cazul” să se organizeze alegeri anticipate.

Ciolacu s-a referit şi la moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD. El a precizat că, ţinând cont de faptul că sesiunea parlamentară începe la 1 septembrie, „în primele zece zile categoric va fi depusă moţiunea”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: