Evenimentul Zilei > Social > Sonda „Hope”, la un pas de orbita planetei Marte. FOTO
Sonda „Hope”, la un pas de orbita planetei Marte. FOTO

Sonda „Hope”, la un pas de orbita planetei Marte. FOTO

Sonda „Hope”, la un pas de orbita planetei Marte. Sonda Al Amal (în arabă) a decolat din Centrul Spațial Tanegashima din Japonia. Este prima misiune interplanetară arabă şi ar trebui să intre marţi pe orbita lui Marte.

Sonda „Hope”, la un pas de orbita planetei Marte. Sonda „Al Amal” este de așteptat să ajungă pe Marte în februarie 2021. Va fi prima dată când Emiratele Arabe Unite orbitează pe Marte. Iar sonda va rămâne pe orbită un an marțian sau 687 zile pe Pământ. Aceasta va colecta date despre atmosfera lui Marte.

Sonda „Hope”, la un pas de orbita planetei Marte.  Urmează să se plaseze marţi pe o orbită a Planetei Roşii

“Este o onoare să fii parte a efortului global de a explora spațiul în profunzime”, a scris un oficial al misiunii Hope Mars după lansare. “Sonda Speranței este punctul culminant în explorarea adâncimilor necunoscute ale spațiului”.

Nava spaţială Al-Amal a Emiratelor Arabe Unite se apropie de Marte

Sonda „Hope” sau „Al-Amal”, denumită Espoir în franceză şi Hope în engleză, a fost lansată de Emiratele Arabe Unite

Lansarea acestui vehicul spaţial fără echipaj uman a avut loc în iulie 2020 de la centrul spaţial Tanegashima din sud-vestul Japoniei.

În septembrie 2019, Hazza al-Mansouri a devenit primul astronaut din Emiratele Arabe Unite care a ajuns în spaţiu. A fost primul cetăţean arab care a participat la o misiune pe ISS.

Mai mult, doresc să construiască o colonie umană pe Marte până în anul 2117. Până atunci vor face un oraş ştiinţific în deşertul din jurul Dubaiului. Se doreşte o simulare a condiţiile de pe Marte.  şi pentru a dezvolta tehnologia necesară colonizării acestei planete.

De asemenea, Emiratele Arabe Unite au în vedere mineritul şi turismul spaţial. Au semnat un protocol cu Virgin Galactic, o companie a miliardarului britanic Richard Branson. Aceasta fiind pecializată în turism spaţial.

Sonda „Hope” sau „Al-Amal” are dimensiunile unui vehicul 4×4

Sonda Al-Amal, cu greutatea de 1.350 de kilograme şi dimensiunile unui vehicul 4×4, are nevoie de şapte luni pentru a parcurge cei 493 de milioane de kilometri până la planeta Marte, în proximitatea căreia va ajunge la momentul potrivit pentru a sărbători împlinirea a 50 de ani de la unificarea emiratelor arabe.

Această misiune va studia atmosfera lui Marte pentru a furniza o primă înţelegere completă asupra variaţiilor sale climatice pe durata unui an întreg, a declarat directorul adjunct al proiectului, Sarah al-Amiri, în momentul lansării sondei. Sarah al-Amiri este în prezent ministru pentru Tehnologii avansate şi preşedintă a Agenţiei spaţiale saudite, informează Agerpres.