Donald Trump a achiziţionat proprietatea Mar-a-Lago în 1985 pe când era căsătorit cu prima sa soţia Ivana. A plătit la vremea respectivă aproximativ zece milioane de dolari şi, pe lângă uriaşa clădire propriu-zisă, include un teren de glof, teren de tenis, club, un centru spa şi o imensă sală de bal (1900 mp). Toată proprietatea este desfăşurată pe o suprafaţă de aproximativ 69.000 metri pătraţi.

În anii 1990, magnatul a cheltuit multe alte milioane de dolari pentru amenajări de lux, interioarele conacului fiind mobilate şi decorate în stilul palatelor europene din secolele trecute. În total, fabulosul conac are 58 de dormitoare, 33 de băi, 12 încăperi pentru servit masa şi 12 de relaxare, cu şemineu şi câteva adăposturi/buncăre antiaeriene.

Mobila ultraluxoasă şi ultraglamour provine din toate colţurile lumii. Una din numeroaseler încăperi are pereţii şi podeaua placate cu lemn de mahon iar mesele şi scaunele în stil baroc.  De asemenea, fabuloasa proprietate din Florida are un număr impresionant de valoroase covoare persane lucrate manual şi numeroase picturi originale.

Construit între 1924 şi 1927 de către Marjorie Merriweather Post, moştenitoarea unui fabulos imperiu agro-alimentar şi cea mai bogată femeie din Statele Unite la un moment dat, Mar-a-Lago  este, de asemenea, locaţia aleasă de Michael Jackson şi Lisa Marie Presley pentru luna de miere, care a urmat nunţii din 1994.

Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei) se sărbătorește anual în Statele Unite în a patra joi din noiembrie.

Te-ar putea interesa și: