Editura Evenimentul si Capital

Șomajul este scăzut, dar lefurile sunt foarte mici | România 4 you

Autor: | | 1 Comentarii | 355 Vizualizari

Numărul salariaților din județul Bihor a rămas aproape neschimbat în ultimii trei ani, situându- se, la finele lunii iunie 2015, la 157.716 persoane. Peste jumătate dintre salariați (55%) lucrează în domeniul serviciilor, iar 43% activează în industrie și construcții.

Salariul mediu net în județul Bihor era, la jumătate anului, de 1.336 lei/lună, cu mult sub media pe țară de 1.818 lei, conform cifrelor Institutului de Statistică. Lefurile bihorenilor au crescut cu 7,5% în ultimul an.

Circa 4.000 bihoreni primesc pensii comunitare

La finele lunii august, în județul Bihor erau 157.605 pensionari, din care circa 65% pensionați la limita de vârstă, conform cifrelor Casei Naționale de Pensii Publice. Pensia medie este de 837 lei/lună, sub media țării de 1.018 lei. Până în prezent, au cerut acordarea pensiei comunitare 3.989 persoane, iar 1.998 pensionari din 22 de țări, cei mai mulți fiind în Ungaria, Germania și Slovacia, au cerut să le fie exportată pensia din România.


Autostrada Bechtel, aproape de finalizare | România 4 you

PNL și UDMR s-au instaurat pe domeniul vămuit, pe vremuri, de Vasile Blaga | România 4 you


La sfârşitul lunii august, rata şomajului din judeţ a fost de 3,57%, în ușoară scădere comparativ cu aceeaşi lună din 2014, conform datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Rata șomajului la nivel de țară se cifrează la 4,91%.

În total, în luna august 2015, în județul Bihor erau 9.873 șomeri, din care doar 2.490 șomeri indemnizați. Până la sfârșitul aceleiași luni, 5.202 persoane aflate în evidenţa autorităților și-au găsit un loc de muncă.

„Putem observa o modificare a profilului ocupaţional al judeţului nostru, modificare care obligă atât oferta de forţă de muncă, cât şi pe noi ca instituţie responsabilă în acest sens. Peste 1.000 de persoane au beneficiat în acest an de o formare profesională sau de reconversie profesională prin intermediul AJOFM Bihor”, ne-a declarat Békési Csaba, directorul AJOFM Bihor.Școli și grădinițe cu bani de la Banca Mondială

Autoritățile din județul Bihor dezvoltă sistemul local de învățământ cu ajutorul fondurilor Băncii Mondiale. Astfel, în urma acestor investiții, în 2012 au fost construite două gimnazii (în localitățile Budureasa și Ciutelec), iar anul acesta au fost finalizate două grădinițe în Toboliu și Tăuteu, urmând ca, până la finele acestui an, să fie gata alte patru grădinițe în Gurbediu, Păgaia, Girișu de Criș și Săcuieni. Valoarea totală a acestor investiții se ridică la aproximativ un milion de euro.

În judeţul Bihor, 96.480 de elevi au început anul şcolar 2015- 2016, conform cifrelor Inspectoratului Școlar Județean. În județ funcționează 180 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, Casa Corpului Didactic, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi Inspectoratul Şcolar.

Dintre cele 915 corpuri de clădiri, 80% au obținut autorizația sanitară, în creștere de la doar 60% anul trecut, spune Alin Novac- Iuhas, inspector școlar general din județul Bihor.


Autostrada Bechtel, aproape de finalizare | România 4 you

ULTIMA ORA! SURPRIZA pentru elevi! Ce subiecte s-au dat la MATEMATICA la Evaluarea Natioanal 2019

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Romania 4 YOU

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI