Evenimentul Zilei > Politica > Eșec total la Vila Lac: soluții tot mai puține pentru un Guvern Ciucă. Negocierile dintre PNL și PSD s-au încheiat rapid
Eșec total la Vila Lac: soluții tot mai puține pentru un Guvern Ciucă. Negocierile dintre PNL și PSD s-au încheiat rapid

Eșec total la Vila Lac: soluții tot mai puține pentru un Guvern Ciucă. Negocierile dintre PNL și PSD s-au încheiat rapid

Negocierile de marți seara dintre liderii PNL și PSD de la Vila Lac, au eșuat din nou. Discuțiile s-au încheiat nesperat de repede, în mai puțin de o oră. Se pare că armistițiul politic propus de premierul desemnat, Nicolae Ciucă, nu a fost pe placul social-democraților.

Cele două partide nu au ajuns la niciun consens.

La discuții, PNL a fost reprezentat de Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și prim-vicepreședinții partidului, în timp de delegația PSD a fost alcătuită din Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu și Mihai Tudose.

Pentru PNL, după eșuarea discuțiilor cu PSD, singura variantă care îi rămâne este refacerea alianței cu USR, care prin președintele Dacian Cioloș și-a arătat marți disponibilitatea.

Armistițiul politic propus de Ciucă

Printr-o scrisoare deschisă, premierul desemnat Nicolae Ciucă le-a cerut partidelor parlamentare să-i acorde şansa de a pune în practică „un program pentru depăşirea perioadei critice în care se află ţara”, propunând un „armistiţiu politic” în acest sens.

„Stimaţi lideri politici, stimaţi parlamentari şi membri de partid, România este azi într-o situaţie grea din punct de vedere medical şi politic. Situaţia legată de creşterea preţurilor la energie electrică, gaze şi alimente, precum şi implementarea PNRR ne îndeamnă la cumpătare politică şi responsabilitate. Epidemia COVID-19 continuă să afecteze puternic ţara noastră. Sute de vieţi de români se pierd în fiecare zi din această cauză, mii de oameni se îmbolnăvesc zilnic şi suferă. Creşterea preţurilor la energie reprezintă o provocare internaţională, dar care are efecte serioase şi asupra românilor. De trei săptămâni ţara noastră funcţionează cu un guvern interimar, iar o primă tentativă de rezolvare a crizei în care ne aflăm a eşuat săptămâna trecută. A doua încercare, a cărei responsabilitate mi-a fost încredinţată în urmă cu cinci zile, se loveşte, din păcate, de un blocaj sever”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de Ciucă.

El a menţionat că un armistiţiu politic ar însemna şansa României „să respire, să se vindece şi să-şi adune forţele”.

Dacian Cioloș a părut a fi încântat de propunerea lui Ciucă. El a spus că România are nevoie de o majoritate, nu de un armistiţiu, menţionând că este posibil ca USR să facă parte dintr-un guvern de coaliţie condus de Ciucă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: