Editura Evenimentul si Capital

Soluțiile propuse de Ministerul Energiei după negocierile cu minerii

19-01/oltenia-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 311 Vizualizari

Ministerul Energiei a anunțat că minerii ar putea primi vouchere de vacanță începând cu luna mai 2018. În ce privește creșterea salariilor, se caută încă soluții.

„Solicitarea lor a fost împărțită în două. Vouchere de vacanță, care, din analiza cu Directoratul companiei, rezultă din 1 mai se pot da și se vor da. A doua solicitare este de creștere salarială într-un procent de 45%, ceea ce pentru companie este insuportabil ca procent. În schimb, s-au identificat pârghiile legale pentru recunoașterea productivității pe care o are compania, respectiv de reducere a altor cheltuieli și negocierea creșterii salariale cu sindicatele”, a spus Secretarul de stat în Ministerul Energiei,Doru Vișan, conform pandurul.ro

În ce privește creșterea salariilor, se caută încă soluții viabile.

”Este foarte greu să asigurăm o creștere a salariilor de 45%. Am discutat în dimineața aceasta, am discutat aproape de a putea oferi de 10-12%. Oferta mea a fost doar pentru personalul muncitor, nu și pentru TESA. Undeva la 12-13% pentru muncitori”, a afirmat secretarul de stat in Ministerul Energiei, Sorinel Boza.

Secretarul de stat in Ministerul Energiei Doru Visan, susține că pentru a găsi soluții în ce privește creșterea salariilor, minerii trebuie să reia munca și sindicatele să reînceapă negocierile.

„S-au identificat pârghii legale pentru recunoașterea productivității pe care o are compania și de reducere a altor cheltuieli și negocierea cu sindicatele pentru creșteri salariale. Toate acestea se vor întâmplă numai după ce sindicatele notific[ ministerul cu reluarea muncii și începerea negocierilor", a precizat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Visan.

Doru Visan a mai fost întrebat ce se va întâmpla în cazul ]n care minerii nu vor fi de acord cu propunerile oferite de guvern. Acesta a afirmat: "Legile statului funcționează. Am înștiințat organele statului, dacă e pusa in pericol securitatea sistemului energetic vom acționa ca atare".

Secretarul de stat în Ministerul Energiei mai precizat că în prezent situația din sistemul energetic național este stabilă. O problemă ar fi faptul că se consumă resurse care erau alocate pentru situații deosebite.

Doru Visan a precizat ca situația sistemului energetic național este stabilă, dar se consumă resurse care erau alocate pentru situații deosebite.

Va rămâne de văzut dacă minerii își relua activitatea, în urma acestor promisiuni.

BREAKING! Andreea Balan, operata de URGENTA! In ce stare se afla ACUM! S-a trezit intr-o BALTA de SANGE

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI