Evenimentul Zilei > Actualitate > Eveniment de susținere a poporului israelian, la București. Ambasadorul David Saranga: Gruparea teroristă Hamas dăunează tuturor. FOTO
Eveniment de susținere a poporului israelian, la București. Ambasadorul David Saranga: Gruparea teroristă Hamas dăunează tuturor. FOTO

Eveniment de susținere a poporului israelian, la București. Ambasadorul David Saranga: Gruparea teroristă Hamas dăunează tuturor. FOTO

Sute de persoane au participat în Capitală, la o demonstraţie de solidaritate cu poporul israelian. Cei prezenți s-au rugat pentru rudele lor şi au făcut apel la pace. Ambasadorul Israelului, David Saranga, a fost prezent la eveniment.
Manifestația de susținere de la București a început cu două rugăciuni pentru poporul israelian, care trece de câteva zile prin momente cumplite. După acest moment emoționant, ambasadorul statului Israel în România le-a vorbit celor prezenți: ”Nu suntem duşmanii poporului palestinian. Luptăm împotriva terorii răspândite de Hamas, gruparea teroristă care dăunează tuturor”, a declarat David Saranga.
Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare, în aer liber şi mulţime
”Peste 250 de oameni s-au adunat ieri, în centrul Bucureștiului, pentru a-și exprima solidaritatea cu statul Israel. Ni s-au alăturat deputați în Parlamentul României și reprezentanți ai partidelor politice. Cântăreții Operei București au fost acolo, alături de noi pentru cântarea imnurilor Israelului și României”, a scris pe pagina sa de Facebook Maximilian Marco Katz, organizatorul evenimentului.

Chiar dacă afară ploua torențial, sute de persoane au ținut să fie prezente la acest eveniment de solidaritate. Mulți dintre ei sunt îngrijorați pentru rudele lor din Israel.

Aproape 200 de persoane, inclusiv copii, și-au pierdut viața în ultima săptămână în conflictul dintre Israel și Palestina

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Mari prieteni ai Israelului, Cristian Gabriel Seidler, avocatul Lia Doru, scriitorul Radu F. Alexandru, jurnalistul Ion Ioniță, s-au numărat printre cei care au vorbit despre sentimentele și sprijinul lor, în aceste momente de criză, pentru statul evreiesc.

Participanţii de la marele eveniment de solidaritate cu poporul din Israel

Printre participanți s-a numărat Marcel Ciolacu, președintele celui mai mare partid politic din România, PSD. Robert Cazanciuc, vicepreședinte al Senatului României, Remus Pricopie, rectorul Universității SNSPA, Dan Vlădescu, șeful Asociației Auditorilor UE, Carmen Moldovan și Andi Cristea, ambii membri ai Parlamentului, membri ai Consiliului de administrație al complexul educațional Laude-Reut, consilieri ai Primăriei București, Ionel Roiban, consilier al lui Ludovic Orban, al 68-lea prim-ministru al României și șeful partidului PNL aflat acum la putere, președintele Camerei Deputaților din România, cu toţii s-au alăturat evenimentului care își arată sprijinul pentru poporul din Israel.
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Şi continuă: Mulțumirile mele sunt îndreptate și către Primăria Sectorului 3 şi Primăria Municipiului București pentru autorizarea evenimentului nostru. Ne-a părut rău că, din cauza unor probleme urgente, Tiberiu Roth, președintele Mișcării Sioniste din România, un mare și foarte activ susținător al Israelului, nu a putut să ni se alăture. Îi mulțumim pentru mesajul său și îi transmitem cele mai puternice urări și rugăciuni pentru sănătatea sa.
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare, în aer liber şi text care spune „SOLIDAR ISRAEL”
Închei, trimitând o îmbrățișare mare și aprecierea mea pentru oamenii care au parcurs sute de kilometri pentru a se alăturat evenimentului de solidaritate. Vă mulțumim tuturor celor care au donat steaguri, echipamente, precum și tuturor celor care au alocat timpul și energia pentru a fi acolo cu noi, a mai scris Maximilian Marco Katz, organizatorul evenimentului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.