Conform The Sun, cei trei au dat o petrecere de pomină după o misiune de 10 zile în care au efectuat controale şi alte activităţi specifice măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în comunitate.

Afectaţi din plin de alcool, grupul vesel a pozat nud pe aripile unui avion de luptă retras între timp din serviciu, dar care simboliza un monument care să onoreze memoria a doi aviatori – Jon Egging și Sean Cunningham -, morţi în două accidente separate din 2011.

Escalada pe aripile celebrului Hawk T1 s-a petrecut chiar la poarta bazei RAF (Royal Air Force ) Scampton, din Lincolnshire. De parcă nu era suficient ce făcuseră, nebunia a mers şi mai departe.

Câteva ore sticle de alcool mai târziu după mostra de alpinism, sergentul Taylor a postat imaginile pe Facebook alături de un mesaj glumeţ: „Cred că am preluat RAF Scampton.”

Superiorii celor doi au avut accese de furie, mai ales că respectiva bază deține un loc venerat în istoria RAF: casa Escadrilei 617, mai cunoscută sub numele de The Dambusters (n.r. – Distrugătorii de baraje).

Taylor a şters pozele în cele din urmă, dar prea târziu; ruşinoasa veste se răspândire printre tovarăşii de arme din batalion. Apropiaţii săi a spus că acestea este „devastat şi distrus” după ce a realizat ce semnificaţie avea avionul pe aripile căruia a pozat gol.

În urma celor întâmplate, un purtător de cuvânt al Armatei a declarat: „Acest comportament contrazice clar disciplina pe care o cerem personalului să o afişeze. Vom trata problema în consecință.”

RAF Scampton joacă un rol esențial în protejarea spațiului aerian din Marea Britanie, având 600 de angajați.