Evenimentul Zilei > Social > Ce-au pățit astăzi șoferii prinși fără centură! Unora li s-a făcut rău! Situație fără precedent. FOTO/VIDEO
Ce-au pățit astăzi șoferii prinși fără centură! Unora li s-a făcut rău! Situație fără precedent. FOTO/VIDEO

Ce-au pățit astăzi șoferii prinși fără centură! Unora li s-a făcut rău! Situație fără precedent. FOTO/VIDEO

Sute de oameni își pierd viața anual în accidente auto, pe șoselele din România. Poliția Rutieră spune că multe dintre aceste vieți puteau fi salvate dacă pasagerii ar fi purtat centura de sigurnață. Acest fapt i-a și motivat pe oamenii legii din județul Bistrița Năsăud, să desfășoare o acțiune fără precedent.

Vineri, unii dintre șoferii prinși fără centură pe străzile orașului Bistrița, au fost iertați de amendă, în schimbul participării lor la un experiment. Conducătorii auto au fost invitați să testeze simulatorul de accidente și să probeze o pereche de ochelari ”speciali”.

Desfășurăm astăzi o activitate preventivă, destinată conducătorilor auto, și nu numai. Colegii de la Serviciul Rutier opresc în trafic conducătorii auto care nu poartă centură de siguranță. Aceștia nu sunt amendați ci sunt invitați să testeze un simulator care redă impactul produs de un accident rutier produs la o viteză de 40 – 45 de km/h. Bineînțeles, cu centura de siguranță. Conducătorii auto au și posibilitatea să verifice cum se simt atunci când s-ar afla în stare de ebrietate sau dacă ar fi consumat substanțe psihoactive, cu cele două perechi de ochelari ce simulează aceaastă stare” a explicat sublocotenentul de poliție Ramona Sîngeorzan, din cadrul compartimentului de analiză și prevenire a criminalității.

Șoferii prinși fără centură au invocat diferite motive pentru care nu aveau centura  de siguranță. După testare însă, aceștia au promis că nu vor mai uita să poarte centura de siguranță în trafic.

FOTO/VIDEO, AICI! În acest weekend, simulatorul de accidente va fi la Prundu Bârgăului, în cadrul zilelor comunei, anunță bistriteanul.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: