Evenimentul Zilei > Actualitate > Șofer român de TIR, descoperit mort în Italia. A încercat să-și salveze unchiul din apele unui râu
Șofer român de TIR, descoperit mort în Italia. A încercat să-și salveze unchiul din apele unui râu

Șofer român de TIR, descoperit mort în Italia. A încercat să-și salveze unchiul din apele unui râu

Trupul unui șofer român de TIR a fost scos din apele uni râu, în Italia, la două zile după dispariția sa.

Un șofer român de TIR, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit mort, în apele râului Po, în localitatea Boretto, provincia Reggio Emilia, Italia. Acesta a dispărut în apele râului, duminică după amiază, în vreme ce se afla la pescuit împreună cu unchiul său. Trupul a fost descoperit în urma unor căutări care au durat în jur de 48 de ore.

Scafandrii italieni care au pornit în căutarea tânărului i-au recuperat cadavrul în apropiere de Lido Po, marți 29 iunie, în jurul orei 11 dimineața.  Anunțul a fost făcut de primarul localității Boretto, Matteo Benassi. Potrivit spuselor sale, românul a fost găsit „aproape de orificiul de scurgere unde pescuia duminica la prânz. Probabil, din moment ce există pompe care aspiră apa acolo, se creează vârtejuri care au reținut corpurile”. Conform informațiilor prezentate de publicația stiridiaspora.ro, tânărul a murit înecat în apele râului, într-o zonă periculoasă.

A încercat să-și salveze unchiul din apele unui râu

În urma verificărilor făcute de autorități, au fost reconstituite ultimele momente din viața tânărului șofer de TIR care s-a înecat. Potrivit reconstituirii făcute de carabinieri, Șoferul de TIR și unchiul său, care au domiciliul în localitatea Sorbolo, au mers duminică la pescuit. Ei se aflau pe plajă, împreună cu câteva rude petrecând finalul de săptămână la un grătar. Oamenii pescuiau când, dintr-o dată, unchiul șoferului, Emil, a căzut în apă și a fost luat de curent. Pentru a-l salva, șoferul, pe numele său Felix, s-a scufundat împreună cu un alt prieten, ca să-l salveze.

În timp ce prietenul a reușit să iasă la suprafață, șoferul român în vârstă de 32 de ani nu a mai apărut și a fost dat dispărut. Rudele tânărului au sesizat autoritățile care au pornit în căutare.

După 48 de ore de căutări intense trupul neînsuflețit al lui Felix a fost adus la mal de scafandrii care au plecat în urmărirea sa.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: