Evenimentul Zilei > Actualitate > Șofer, la 19 ani, băut la volan: ”niciunul dintre noi nu o să moară-n pat!”. Și a omorât doi frați | FOTO și VIDEO
Șofer, la 19 ani, băut la volan: ”niciunul dintre noi nu o să moară-n pat!”. Și a omorât doi frați | FOTO și VIDEO

Șofer, la 19 ani, băut la volan: ”niciunul dintre noi nu o să moară-n pat!”. Și a omorât doi frați | FOTO și VIDEO

Un tânăr de 22 de ani a murit carbonizat în urma unui accident care a avut loc în această dimineață în județul Sibiu. Sora lui, de 31 de ani, a decedat de asemenea, iar fiul acesteia, de opt ani, este în comă. Vinovat: un tânăr de doar 19 ani, băut, căruia polițiștii i-au mai suspendat permisul de trei ori pentru conducere sub influența alcoolului.

Adrian Mușoaie, tânărul de doar 19 ani care a provocat duminică dimineața un grav accident în localitatea Șura Mare (județul Sibiu), era sub influența băuturilor alcoolice – 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat – anunță polițiștii. Pe fondul acestei stări, în jurul orei 06:40 a intrat cu prea mare viteză într-o curbă. A ajuns pe contrasens și a izbit frontal o mașină care circula regulamentar și care, în urma impactului, a luat foc. Șoferul nevinovat – de doar 22 de ani, din satul Mag, județul Sibiu – nu a mai putut ieși din mașina în flăcări, iar echipele de salvare au mai putut constata doar decesul acestuia. În tragicul accident a mai decedat și o femeie de 31 de ani (sora șoferului care a ars), aflată în același autoturism care circula regulamentar.

Alți patru răniți. Vinovatul a scăpat cu viață

La spital, cu răni grave, a ajuns și un copil de opt ani, fiul femeii decedate în urma accidentului petrecut pe DN14. ”Din cei patru pacienți aduși la Spitalul clinic județean de urgență, în urma accidentului rutier din această dimineață, cel mai grav este copilul. Acesta a fost diagnosticat cu ruptură de splină dilacerată, traumatism cranio-facial acut închis, contuzie pulmonară şi fractură deschisă la gamba stângă. Copilul se află în sala de operaţie şi este în comă indusă (sedat).  Dintre ceilalţi trei pacienţi, unul a plecat cu recomandări starea sa nefiind una gravă, iar ceilalţi doi au rămas internaţi, unul în cadrul Secţiei Clinice Ortopedie cu fractură de femur şi coloană lombară, iar celălalt în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie II, cu multiple traumatisme, contuzii pancreatice, hematom epicranian şi traumatism toraco-abdominal cu hemoragie. Ambii sunt conştienţi şi sub atenta supraveghere a personalului medical”, arată Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului.
Șoferul de 19 ani a scăpat cu viață.

”Conduci prudent? Noi deja ne am consolat. Niciunul dintre noi nu o să moară-n pat!”

”Atenție! Conduc periculos” este mesajul lipit peste numărul de înmatriculare al mașinii condusă de Adrian Mușoaie, șoferul vinovat. Fotografia cu plăcuța de înmatriculare astfel ”decorată” a fost postată de Adrian Mușoaie pe contul său de Facebook, acolo unde a publicat și mai multe filmulețe în care se laudă cu abilitățile sale de șofer. ”Conduci prudent? Noi deja ne am consolat. Niciunul dintre noi nu o să moară-n pat!”, este mesajul postat pe 3 martie anul acesta de același tânăr inconștient, alături de un filmuleț în care ”face să iasă fum din cauciucuri”.
Potrivit acelorași imagini de pe contul de Facebook, pe 22 mai anul trecut, colegii i-au acordat o ”diplomă” pentru titlul de ”șoferul clasei”, cu mențiunea ”ori cu Bac, ori fără Bac, tot șofer pe TIR mă fac!”. Imaginile cu care se laudă Adrian Mușoaie pe rețele de socializare includ inclusiv petreceri ”la iarbă verde”, unde Adrian urcă pe mașină cu o sticlă de bere în mână. ”Nu sunt normal” sau ”Eu nu-s alcoolic! Beau de două ori pe an: când e ziua mea și când nu e ziua mea” sunt alte mesaje cu care același tânăr din Sibiu le-a postat pe contul său de Facebook.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/acHiE8BZAlU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La volan, numai tot băut

Adrian Mușoaie și-a obținut carnetul de șofer în iulie 2013, iar la puțin după trei luni, pe 12 octombrie 2013, polițiștii l-au oprit și au descoperit că este sub influența alcoolului. A avut carnetul suspendat timp de 90 de zile, dar pe 1 august anul trecut a fost oprit din nou de polițiști, care au descoperit că din nou este băut la volan. După alte 90 de zile cu permisul suspendat, tânărul inconștient s-a suit din nou la volan. Iar pe 8 noiembrie anul trecut, permisul i-a fost din nou reținut: a depășit neregulamentar. Pe lângă cele 30 de zile de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule, polițiștii sibieni i-au mai aplicat majorarea pedepsei cu alte 30 de zile, deoarece era vorba de o nouă abatere în nici șase luni de la ultima.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: