Evenimentul Zilei > Actualitate > Șofer bătut în fața polițiștilor chemați să-l protejeze. Agresorii au fost puși în libertate. VIDEO
Șofer bătut în fața polițiștilor chemați să-l protejeze. Agresorii au fost puși în libertate. VIDEO

Șofer bătut în fața polițiștilor chemați să-l protejeze. Agresorii au fost puși în libertate. VIDEO

Un șofer buzoian a fost bătut, în trafic, de mai mulți indivizi, care îl urmăreau, chiar în fața polițiștilor cărora le-a solicitat ajutorul.

Un șofer din Buzău a fost umărit în trafic de trei indivizi, care l-au atacat, i-au spart mașina și l-au snopit din bătaie. S-a întâmplat chiar în prezența unui echipaj de poliție la care victima a apelat pentru protecție.

Polițiștii i-au cerut să rămână în mașină însă, chiar în timp ce îi recomandau acest lucru, unul dintrre agresori s-a apropiat de autoturism și a început să-l lovească pe șofer. Aceasta fără să țină cont că se află în prezența unor polițiști. De altfel, aceștia nu au schițat nici un gest să intervină în agresiune.

Întregul incident a fost filmat și urcat pe rețele de socializare. În clipul filmat, se vede cum unul dintre agresori sare pe mașina șoferului, lovind-o chiar pe polițista care încerca să-i liniștească.

bărbatul agresat se aude cum vorbeștre cu operatoarea de la 112 și se plânge de apatia polițiștilor care ar fi trebuit să-l protejeze.

„Doamnă, ce poliție mi-ați trimis că m-au bătut cu poliția, m-au nenorocit! M-a bătut cu poliția de față, am plecat de acolo”, se aude vocea bărbatului.

După ce șoferul a accelerat și a reușit să fugă, polițiștii au chemat luptătorii de la forțele speciale și i-au reținut pe agresori. Aceștia i-au încătușat și i-au reținut pentru audieri. Procurorul care instrumentează cazul a decis că cei trei pot fi cercetați în libertate și a dispus eliberarea lor.

De unde a pornit conflictual

Conflictul dintre bărbatul care a fost bătut și cei trei agresori a izbucnit în momentul în care acesta a început să filmeze mai mulți vânzători de pui și găini. Aceștia ocupau marginea unui drum județean, între localitățile Săpoca și Cernătești. În zonă au fost semnalate mai multe focare de gripă aviară, iar filmarea i-a iritat pe comercianți.

Bărbatul, care se recomandă „Activistul buzoian”, a continuat să filmeze, deși vânzătorii de păsări i-au cerut să înceteze. Iritați că erau filmați fără acordul lor, trei dintre comercianți s-au luat după el și l-au agresat, așa cum arată imaginile înregistrate.

Explicațiile poliției după incidentul violent

După incidentul violent, Poliția Buzău a transmis un comunicat de presă în care a descris evenimentul.

„La data de 12 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni, au fost sesizați prin apel SNUAU 112, de către un buzoian, în vârstă de 41 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în trafic, pe raza localităților Săpoca și Cernătești, ar fi fost agresat de mai multe persoane. Imediat după sesizare, polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru verificarea aspectelor semnalate. Totodată, pentru aplanare și preîntampinarea escaladării conflictului, au fost dirijate la locație și luptători din cadrul Serviciului de Acțiune Specială Buzău și jandarmi.

Din primele verificari a reieșit că, în urma unui conflict spontan, apelantul de 41 de ani ar fi fost agresat fizic de către trei persoane, totodată i-ar fi fost provocate și distrugeri la autoturismului personal. Polițiștii au identificat persoanele în cauză, stabilind că este vorba despre trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, din localitatea Săpoca și Cernătești. La momentul intervenției polițiștilor, persoana vătămată nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.”, arată Poliția Buzău.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.