Evenimentul Zilei > Actualitate > ŞOCANT! O femeie riscă să fie sancționată de autoritățile americane, din cauza unei fotografii postate pe internet. În ce ipostază au fost surprinși soâul şi copilul lor (FOTO)
ŞOCANT! O femeie riscă să fie sancționată de autoritățile americane, din cauza unei fotografii postate pe internet. În ce ipostază au fost surprinși soâul şi copilul lor (FOTO)

ŞOCANT! O femeie riscă să fie sancționată de autoritățile americane, din cauza unei fotografii postate pe internet. În ce ipostază au fost surprinși soâul şi copilul lor (FOTO)

Şocant! O femeie din SUA riscă să fie sancționată de autoritățile din Arizona după o fotografie cu fiul și soțul ei, postată pe internet.

Când băiețelul lui Heather Whitten s-a simțit rău, soțul ei Thomas l-a dus pe cel mic sub duș pentru a-l ajuta să-și revină. Amândoi erau dezbrăcați. Momentul a fost imortalizat de mama copilului, care este fotograf profesionist, iar imaginea a fost postată pe rețelele sociale, devenind în scurt timp virală, informează twentytwowords.com, citat de b1.ro

Fotografia a fost distribuită de peste 32.000 de ori iar peste 140.000 de internauți au reacționat după publicarea acesteia. Asta, înainte ca Facebook să o interzică de două ori. Cei mai mulți dintre cei care au văzut imaginea au apreciat modul în care a fost surpinsă relația părinte-copil. O singură persoană, însă a formulat o plângere către autoritățile locale după ce a văzut fotografia. 

După ancheta soților Whittens, Departamentului pentru Siguranța Copiilor din Arizona (DCS) încearcă să o scoată vinovată pe Heather Whitten de  ”mamă neglijentă, lipsită de decență și care a comis un abuz față de copilul său”. Toate acestea, după o singură discuție pe care femeia a avut-o cu reprezentanții instituției, după cum povestește Heather.

Acuzațiile s-ar putea îndrepta, în cele din urmă, doar împotriva acesteia, dacă se va stabili că ”a dat dovadă de neglijență în ceea ce privește supravegherea copilului său, prin faptul că a permis ca imaginea să ajungă pe internet, ceea ce l-ar fi expus pe cel mic unui risc inutil”.  

Dacă acuzația se dovedește a fi întemeiată, femeia va fi inclusă pentru 25 de ani în Registrul Central din Arizona și nu va mai putea să adopte sau să aibă grijă de copii.

”Nu voi mai putea să lucrez cu copiii sau cu adulții vulnerabili. Nu doar în Arizona, ci în toată țara”, a declarat Heather Whitten.