Evenimentul Zilei > Actualitate > ȘOCANT. Cerşetorii îşi DROGHEAZĂ câinii ca să stea liniştiţi şi să înduioşeze trecătorii
ȘOCANT. Cerşetorii îşi DROGHEAZĂ câinii ca să stea liniştiţi şi să înduioşeze trecătorii

ȘOCANT. Cerşetorii îşi DROGHEAZĂ câinii ca să stea liniştiţi şi să înduioşeze trecătorii

Unii cerşetori îşi droghează câinii ca să stea liniştiţi şi să înduioşeze trecătorii, iar această situaţie îngrijorează organizaţiile de protecţie a animalelor din Belgia.

Mai multe persoane au denunţat un cerşetor care părea să îşi drogheze cockerul. Cum câinii din această rasă sunt foarte energici însă acesta rămânea toată ziua pe un preş, fără să se mişte.

Cerşetorii recurg şi la alte mijloace, cum ar fi împrumuturile şi schimburile de câini. ”Un bărbat fără adăpost avea un câine beagle pe care îl maltrata. I-a fost luat şi, după un timp, a apărut cu alt câine. Sigur că nu trebuie generalizat, unii cerşetori au propriul lor câine şi au grijă de el, uneori chiar mai mult decât de ei înşişi”, a povestit coordonatorul unei asociaţii de protecţie a animalelor.

Alţi cerşetori participă la traficul cu câini din Estul Europei. Acum însă cetăţenii se mobilizează şi chiar se strâng semnături pentru o petiţie în vederea protejării acestor animale, relatează Agerpres.