Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > Șoc pentru regina Elisabeta a II-a! După 200 de ani i se întâmplă ceva ireal. Din SUA vine lovitura
Șoc pentru regina Elisabeta a II-a! După 200 de ani i se întâmplă ceva ireal. Din SUA vine lovitura

Șoc pentru regina Elisabeta a II-a! După 200 de ani i se întâmplă ceva ireal. Din SUA vine lovitura

Actrița Pamela Anderson a captat atenția presei internaționale cu o scrisoare în care îi cere prim-ministrului Marii Britanii, Boris Johnson, să schimbe tradiția regală. O mare susținătoare a drepturilor animalelor, charismatica blondină de la Hollywood vrea ca Garda Regală să renunțe la celebrele căciuli din piele de urs. Regina Elisabeta a II- trebuie să ia o decizie și să decisă dacă acele căciuli care sunt purtate de peste 200 de ani vor fi înlocuite cu blană artificială.

Într-o scrisoare expediată pe Downing Street, vedeta din serialul Baywatch l-a rugat pe premier să salveze urșii din Canada, din blana cărora se fabrică emblematicele căciuli.

„PETA și ECOPEL au oferit soluția. Ar fi inconștient să nu o acceptăm și să continuăm să permitem ca animale nevinovate să fie ucise când există o alternativă umană, a transmis Pamela Anderson (54 de ani).

Rămâne de văzut dacă demersul ei va avea vreun efect. Șepcile înalte și negre ale soldaților care păzesc Palatul Buckingham și Castelul Windsor sunt celebre în întreaga lume și sunt fotografiate de turiști.

Totuși, grupurile pentru drepturile animalelor, precum PETA, cer ca trupele să nu mai folosească piele de urs adevărată pentru a împiedica vânarea și uciderea urșilor negri din Canada.

foto: flickr.com – Regina Elisabeta a II-a și Garda Regală

Pamela Anderson vrea să schimbe tradiția care rezistă de peste 200 de ani

În scrisoarea adresată premierului, Pamela Andereson i-a sugerat lui Boris Johnson să ceară Ministerului Apărării să opteze pentru alternative. Este interesant de urmărit și ce va spune Regina Elisabeta a II-a în zilele următoare.

„Unul dintre motivele pentru care îmi place Marea Britanie este faptul că este o națiune care acordă prioritate problemelor legate de protecția animalelor.

Acest lucru face cu atât mai revoltător faptul că acele căciuli purtate de garda reginei – un simbol britanic – sunt încă fabricate din blana urșilor care sunt uciși în Canada, țara mea natală″, a mai spus actrița.

Ea i-a reamintit premierului că a promis că va renunța la acest obicei când era primar al Londrei, dacă acest lucru „ar fi ajutat la salvarea câtorva urși″.

O căciulă se face din blana unui urs

foto: The Sun

Anderson a mai scris: „După cum probabil știți, este nevoie de blana a cel puțin un urs – care a fost probabil momit și împușcat – pentru a face doar una dintre aceste căciuli ornamentale. Unii dintre acești urși sunt mame care alăptează și ai căror pui vor muri încet fără ca ele să fie acolo pentru a-i proteja și îngriji.

Domnule Boris Johnson, nu există nimic mai important pentru oamenii aflați în poziții de putere decât să-i protejeze pe cei vulnerabili.″ Premierul britanic este la rândul său un militant pentru cauza bunăstării animalelor de când a preluat conducerea guvernului în 2019.

Soția sa, Carrie, este o apărătoare înfocată a drepturilor animalelor și lucrează pentru o organizație de caritate pentru conservare, conform The Sun.

În mai 2021, guvernul de la Londra anunța că animalele vor fi recunoscute de legea britanică drept ființe cu drepturi. Au fost interzise exportul de animale vii și vânătoarea pentru trofee. Totodată, printre animalele protejate de legislație se numără și animalele de companie, de fermă, dar și animalele sălbatice.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.