Evenimentul Zilei > Politica > Șoc pentru liberali înaintea ședinței de luni seară. Românii i-au întâmpinat cu un closet și hârtie igienică
Șoc pentru liberali înaintea ședinței de luni seară. Românii i-au întâmpinat cu un closet și hârtie igienică

Șoc pentru liberali înaintea ședinței de luni seară. Românii i-au întâmpinat cu un closet și hârtie igienică

Poporul a ieșit din nou în stradă, de data aceasta având loc manifestații în fața Vila Lac, locul unde PNL are ședința decisivă cu privire la guvernare. Protestatarii au adus un closet, iar rolele de hârtie igienică au zburat spre mașinile liberalilor. Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de furia românilor.

Liberalii au avut parte de o surpriză totul neplăcută luni seara, înainte de ședința cu privire la stabilirea modul de acțiune în legătură cu echipa guvernamentală. Această ședință ar fi trebuit să se țină la sediul central, însă s-a decis în ultimul moment ca membrii PNL să meargă la Vila Lac să discute. Românii au aflat de această modificare de plan și au decis să îi aștepte pe liberali cu un closet și multă hârtie igienică. Clipuri video au fost făcute publice pe rețelele de socializare de către  Marian Moroșanu (zis Ceaușescu), cunoscut pentru protestele sale.

“Ne-ați jignit, ne-ați umilit, aveți ceea ce meritați. V-ați bătut joc de voturile noastre și de încredere. Fiecare mașină o să primească câte un sul”, a strigat Marian Moroșanu.

În spatele său, o femeie striga, vizibil deranjată de acțiunile liberalilor, “Rușine”.

Protestatarii aruncă cu hârtie igienică spre mașinile membrilor PNL, iar cele care reduc, se aleg cu câte o rolă pusă pe capotă sau cupolă.

Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de furia românilor, mașina acestuia fiind și ea atacată de hârtie igienică.

La fața locului au venit mai multe echipe de jandarmi. Aceștia vor da amenzi protestatarilor, însă nu vor împiedica manifestația.

Ședința Biroului Politic Național din această seară are ca scop stabilirea unui nou plan de guvernare. Liberalii trebuie să decisă dacă merg pe o alianță cu PSD sau cu USR. Se cunoaște faptul că marea majoritate a liderilor PNL își doresc formarea unei echipe cu social-democrații, însă Florin Cîțu pare să mai amâne acest moment.

La ședința din această seară și-a anunțat prezența și Ludovic Orban, care pledează pentru o majoritate cu USR. Conform declarațiilor făcute de acesta în urmă cu doar câteva minute, dacă se va merge pe „o alianță cu PSD, drumurile noastre se vor despărți”. Orban nu este singurul decis să plece din partid în cazul unei astfel de echipe de guvernare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.