Evenimentul Zilei > Actualitate > ȘOC LA CASA REGALĂ. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ar fi pe moarte
ȘOC LA CASA REGALĂ. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ar fi pe moarte

ȘOC LA CASA REGALĂ. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ar fi pe moarte

Potrivit unor surse din familia regală, Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 88 de ani, are grave probleme de sănătate, iar viața îie ste pusă în pericol.

Revista Globe a publicat un material în care menționa că suverana Marii Britanii suferă de Alzheimer. Din cauza acestui lucru, regina a început să iasă noaptea din cameră şi să umble prin castel. Mai mult, jurnaliștii britanici spun că sunt momente când regina nu-și amintește nimic.

Grav este că  nunta lui Kate cu William, unul dintre cele mai importante evenimente de la Casa Regală, a devenit deja istorie. Mai mult, Regina crede că fiul ei, Charles, este de fapt soţul, Prinţul Phillip.

"Regina este pe moarte şi se luptă cu o nouă criză a bolii de care se suferă, Alzheimer", scrie revista Globe.


Elisabeta a II-a – engleză Elizabeth Alexandra Mary) (n. 21 aprilie 1926 –  este regină a șaisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth.

În calitate de monarh, Elisabeta a II-a este suverană în următoarele state: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica,Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vincent și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

Este al doilea monarh în viață după numărul de ani de domnie, domnind din 6 februarie 1952. Primul monarh în viață după numărul de ani de domnie este regele Thailandei Bhumibol Adulyadej care este rege din 9 iunie 1946. În istoria Marii Britanii domnia sa de 60 de ani este a doua ca lungime; numai regina Victoria a avut o domnie mai lungă. Jubileele de Argint, de Aur și de Diamant ale reginei Elisabeta a II-a s-au celebrat în 1977, 2002 și 2012.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.