Scandalul din USR este departe de a se stinge, după ce alți contestatari ai lui Dan Barna au fost excluși din partid. Daniel Kloyberkatsky, unul din cei mai vechi membri ai USR, a anunțat, pe Facebook, că și-a dat demisia din partid, după trei ani de activitate, potrivit romaniatv.net.

„Dragilor, ieri mi-am dat demisia din USR. Mulțumesc colegilor pentru trei ani geniali în care am învățat și muncit împreună, mânați de dorința sinceră de a face ceva mai bună viața celor din jurul nostru.

USR se află acum într-un proces de redefinire și redescoperire. Nu este vorba de referendumul de poziționare doctrinară. Este vorba de redefinirea unor valori mult mai de bază, care privesc democrația internă, calitatea de lider, integritatea, libertatea de exprimare și în fond misiunea USR.

Rezultatul final al acestor frământări interne este cât se poate de neclar și probabil aceste conflicte vor continua mult timp de acum încolo. În această constelație politică internă, singurul mod de a rămâne relevant este să te alături uneia dintre taberele conflictuale, lucru pe care am refuzat categoric să-l fac”, a scris Daniel Kloyberkatsky, pe pagina sa de Facebook.

Critici la adresa partidului 

„Mi-a fost greu să privesc cum oameni pe care îi respect și admir făceau șpagate logice imposibile, doar pentru a-și justifica lor și celor din jur, abuzuri și greșeli flagrante făcute din loialitate față de gașca lor.

Ce a devenit pentru mine evident după ședința Biroului Național de miercuri, este că acest război se va duce până la marginalizarea completă a competitorilor interni.

Inovația adusă de USR în politică din România, este tocmai aceast spirit critic intern, democrația nebună, sistemul de checks-and-balances, puterea descentralizată a filialelor și accesul direct al membrilor la conducerea partidului.

Aceste mecanisme erau garanția că putem construi o relație pe viață cu electoratul, indiferent cine sunt actorii de la vârful partidului.

Renunțarea la ele transformă USR într-un PNL mai spălățel, un rezultat mult sub dorințele mele”, a mai scris Daniel Kloyberkatsky, pe pagina sa de Facebook

Din USR au fost excluse în ultimele zile, Olimpia Ardelean, dar şi Claudia Postelnicescu, alţi membri fiind suspendaţi.

Te-ar putea interesa și: