Evenimentul Zilei > Politica > Șoc în lumea politicii. ALDE rămâne fără nume și siglă. Se așteaptă demisia lui Tăriceanu
Șoc în lumea politicii. ALDE rămâne fără nume și siglă. Se așteaptă demisia lui Tăriceanu

Șoc în lumea politicii. ALDE rămâne fără nume și siglă. Se așteaptă demisia lui Tăriceanu

La două zile după ce și-a dat demisia din ALDE, deputatul Marian Cucșa a tras, printr-o postare pe o rețea de socializare, un semnal de alarmă la ce se întâmplă cu partidul din care a făcut parte. Nu mai are voie să folosească numele și sigla pentru că nu mai face parte din familia ALDE internațional.

„ALDE dispare sub privirile admirative ale conducerii…

De 3 luni, ALDE Party a trimis o scrisoare catre ALDE Romania prin care instiinteaza ca ALDE Romania nu mai are voie sa foloseasca numele si sigla partidului pentru ca nu mai face parte din familia ALDE international.

De cand au primit scrisoarea, cei din conducerea ALDE Romania, au tinut-o ascunsa de membrii de partid si nu au luat nicio masura pentru reglementarea situatiei…

De aici putem trage simpla concluzie ca cei din conducere nu au avut si nu au nici cea mai mica intentie de a tine in viata partidul!

Conform legii electorale, un partid politic poate candida la alegeri daca sigla si denumirea partidului sunt in vigoare cu minim 6 luni inainte de data alegerilor! Astfel, ALDE fiind in prezent intr-o alianta electorala cu Ponta, schimbarea denumirii si siglei, ar afecta candidatura la prezidentiale!

Organizarea unui congres dupa alegerile prezidentiale, pentru schimbarea denumirii partidului, este prea tarzie! Singura varianta va fi ca toti cei care vor sa candideze la alegerile locale, sa o faca din partea Pro Romania!!! Si asa usor si subtil…ALDE va fi rapid inghitit de formatiunea lui Victor Ponta – fapt dorit clar de Ponta! Trist este insa ca actualii membrii ALDE habar nu au despre acest aspect si am considerat de cuviinta sa ii informez.

Modul in care actioneaza actuala conducere a partidului este o bataie de joc la adresa tuturor alesilor locali ALDE si a tuturor membrilor de partid care au investit timp si incredere in acest proiect de suflet si cu multe sperante pentru electoratul liberal.

In sedinta de astazi, 18 septembrie 2019, am ridicat problema mai sus mentionata si cei din conducere au recunoscut faptul ca exista aceasta scrisoare dar nu au propus nici o solutie pentru salvarea proiectului politic!

Tinand cont de tot acest context la care se adauga si managementul defectuos al partidului, solicit demisia de urgenta a intregii conduceri ALDE Romania precum si organizarea unui congres in maxim doua saptamani, pentru schimbarea numelui si siglei partidului”, a scris deputatul Cucșa pe pagina sa de Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: