Evenimentul Zilei > Sport > Șoc în lumea fotbalului! A murit la doar 17 ani, sub privirile îngrozite ale colegilor
Șoc în lumea fotbalului! A murit la doar 17 ani, sub privirile îngrozite ale colegilor

Șoc în lumea fotbalului! A murit la doar 17 ani, sub privirile îngrozite ale colegilor

Vineri, un incident a șocat lumea fotbalului argentinian. Un sportiv de doar 17 ani a murit sub ochii neputincioși ai colegilor. Tânărul a fost împușcat în cap de polițiști în timp ce se întorcea de la antrenament.

Evenimentele s-au petrecut miercuri dimineața, când tânărul sportiv Lucas Gonzalez se întorcea, alături de alți trei coechipieri, de la antrenamente. Fotbaliștii de la Barracas Central, echipă aflată în al doilea eșalon argentinian, se aflau într-o mașină și se deplasau în cartierul Buenos Aires din Barracas.

Șoferul mașinii conducea haotic și a făcut mai multe manevre periculoase în trafic, iar polițiștii le-au făcut semn să oprească, conform presei locale. Cei patru tineri nu au ținut cont de semnalele forțelor de ordine și au continuat să circule cu autoturismul. Ba mai mult, pentru a intimida, Lucas Gonzalez a scos capul pe geam cu un pistol în mână.

În acel moment, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare și l-a împușcat pe tânărul fotbalist direct în cap. Acesta s-a stins din viață la spital, câteva ore mai târziu.

Ceilalți trei colegi nu au fost răniți în urma altercației și au fost duși la secția de poliție pentru audieri. A fost deschis un dosar penal și urmează să se afle cu exactitate circumstanțele care au dus la decesul tânărului fotbalist de doar 17 ani.

Mama lui Lucas Gonzalez, susține că postea făcută publică de autorități nu este cea reală. Mașina în care se afla fiul ei și ceilalți trei colegi a fost atacată fără niciun motiv de către oamenii legii. Aceasta susține că fiul ei nu a avut niciun fel de armă asupra lui și nici nu a încercat să intimideze forțele de ordine. Trei polițiști au fost suspendați și a fost deschisă o anchetă.

„Cu o tristețe infinită ne luăm rămas bun astăzi de la Lucas. Clubul aderă la durerea și neputința față de ceea ce s-a întâmplat.

Cerem respect pentru familie și să ni se alăture pentru a le îmbrățișa în acest moment ireparabil. Condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor lui Lucas și cerem DREPTATE”, a scris pe Twitter clubul argentinian din divizia a doua, Barracas Central

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: