Evenimentul Zilei > Actualitate > Soarta incredibilă a miliardarului Dan Petrescu. A primit un Semn din Cer, dar l-a ignorat! Dezvăluiri exclusive
Soarta incredibilă a miliardarului Dan Petrescu. A primit un Semn din Cer, dar l-a ignorat! Dezvăluiri exclusive

Soarta incredibilă a miliardarului Dan Petrescu. A primit un Semn din Cer, dar l-a ignorat! Dezvăluiri exclusive

Exclusiv EvZ. Dan Petrescu a fost unul din cei mai bogați români. Poate chiar mai bogat decât Ion Țiriac. Cu care a fost partener în afaceri la începutul anilor '90. Era  un om discret, nu-i plăcea să epateze, iar bogăția se ghicea, nu era afișată. 

Unul din oamenii care l-au cunoscut ne-a povestit o întâmplare incredibildespre cel mai bogat român, care nu este cunoscută de presa italiană, ce a relatat pe larg despre accident:

”Dan Petrescu era pasionat de pilotaj. Conducea avioane mici, pleca oriunde cu avionul lui, dar nu-i plăcea opulența. Conducea un Logan. Era obsedat de discreție. De aceea a ales un avion cu un singur motor, unul extrem de sigur. În urmă cu ceva vreme Dan Petrescu a aflat că era bolnav de o formă de cancer. Tocmai comandase un avion nou-nouț, Pilatus PC-12, cel cu care s-a prăbușit. Ușor demoralizat de veste, a anunțat compania care îl construia că renunță la comanda sa. A făcut tratament, s-a vindecat. Din nou, a sunat la compania elevețiană și a cerut să-i fie livrat avionul. În ziua în care s-a prăbușit tocmai botezaseră un bebeluș. Era copilul uneia din fetele lui Micki Alexandrescu. A primit un Semn din Cer și nu l-a înțeles…”, a încheiat prietenul lui Dan Petrescu. Din informațiile noastre, mama sa, fostă supraviețuitoare din lagărul de la Auschwitz, încă trăiește și este unica moștenitoare a averii. Are peste 90 de ani.

Adrian Popa unulk din cei care l-au cunoscut a scris imediat după accidentul aviatic:
”Da…. YR-PDV era avionul lui Dan Petrescu. Un avion pentru care de mult timp cauta pilot. De data asta a zis ca o sa il piloteze chiar el…. ultima oara 🙁
Irelevant ca era cel mai bogat roman in realitate, mult peste Dines si Tiriac, ca era cel mai mare detinator de imobiliare din Romania, ca era unul dintre cei mai influenti oameni din Europa. Mai grav mi se pare ca atunci cand moara un manelist tipa toate televiziunile, cand moare unul care da mii de locuri de munca si care chiar face ceva pentru tara asta, stirea este la modul „A picat un avion inmatriculat in Romania cu 8 oameni la Milano, au murit toti si nu prea stim nimic in rest.
Din pacate este Dan. De data asta nu a mai mers cu Loganul in Italia. Da… conducea un Logan…
Avionul Pilatus PC-12 este o aeronavă cu un singur motor fabricat de Pilatus Aircraft din Stans, Elveția, din 1991. Principala piață a aeronavei este transportul corporativ și operatorii regionali de avioane de linie. PC-12 este cel mai bine vândut avion cu un singur motor sub presiune din lume și a fost de câțiva ani consecutivi pe locul întâi cu 1.700 de livrări.

Avionul s-a prăbușit în San Donato, miliardarul român Dan Petrescu, Filippo Nascimbene, soția și fiul său mic

Pilotul a fost unul dintre cei mai bogați bărbați din România. Moartea soției Regina Dorotea, a fiului Dan Ștefan și a unui prieten canadian a șocat presam, scrie Corriere de la Serra.  Printre victime, un manager în vârstă de 31 de ani născut la Pavia, soția sa manager de publicitate, un băițel de un an și nouă luni născut la Milano și o bunică.

Două familii de prieteni care au părăsit Linate și s-au îndreptat spre Olbia, Sardinia, pentru o vacanță de plajă în afara sezonului: cea a magnatului Dan Petrescu și cea a tânărului manager milanez Filippo Nascimbene. Acestea sunt cele opt victime ale accidentului milanez San Donato.

În prăbușirea Pilatus PC-12, care a căzut la aproape 4 minute de la decolare, antreprenorul român imobiliar Dan Petrescu, în vârstă de 67 de ani, pilot și proprietar al „SUV-ului ultra-ușor”, și-a pierdut viața. Unul dintre cei mai bogați (și invizibili) bărbați din România, un antreprenor cu o moștenire miliardară, dar cu un stil de viață opus celui al marelui său partener de afaceri Ion Tiriac, un mare jucător de tenis și om de afaceri cunoscut și pentru excesele sale.

Dan Petrescu, pe de altă parte, a trecut neobservat, iar avionul privat a fost unul dintre puținele sale luxuri. Se mutase în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu și se întorsese în România după 1989. Acolo își construise averea, un imperiu de 3 miliarde de euro format din clădiri prestigioase, hipermarketuri și centre comerciale, precum Metro și Real.

Cine se mai afla în avion

Alături de el, în avionul ușor, se afla soția sa, regina Dorotea Petrescu Balzat, în vârstă de 65 de ani, născută în România cu cetățenie franceză, și fiul său de 30 de ani, Dan Stefan Petrescu, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie, care călătorea cu un prieten de origine canadiană, Julien Brossard, 36 de ani în câteva zile. S-au alăturat mamei lui Dan Petrescu, în vârstă de 98 de ani, în vila familiei de pe Costa Smeralda unde erau așteptați alți oaspeți pentru o petrecere.

Avionul lui Petrescu sosise din București pe 30 septembrie. Așadar, o familie de prieteni s-a alăturat vacanței: Filippo Nascimbene, în vârstă de 33 de ani, din Pavia, manager al unui start-up milanez, Start Hub Consulting, a plecat cu soția sa franceză de origine română, Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, în vârstă de 34 de ani, vechi manager de publicitate pentru Europa de Sud al Pernod Ricard. Mai era și copilul lor, Raphael, care a împlinit un an la 16 ianuarie și era Miruna Anca Wanda Lozinschi, română, născută în 1956, mama Clairei Stephanie Caroline și bunica lui Raphael.

Ar fi fost rolul fratelui managerului milanez, odată ce a aflat vestea dezastrului, să contacteze poliția pentru a avea confirmarea dureroasă a prezenței lui Filippo Nascimbene și a familiei sale la bordul avionului și, prin urmare, printre victime. Știrea a făcut curând senzație printre prietenii din Pavia, unde s-a născut și a crescut. Seara târziu, doar sora lui Mariasole a confirmat la telefon cu o voce slabă: „Da, din păcate, fratele meu Filippo era în acel avion. Nu pot spune nimic în acest moment.

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]