Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație tragicomică la spitalul din Botoșani. O pacientă a sunat la 112 ca să meargă la toaletă
Situație tragicomică la spitalul din Botoșani. O pacientă a sunat la 112 ca să meargă la toaletă

Situație tragicomică la spitalul din Botoșani. O pacientă a sunat la 112 ca să meargă la toaletă

O situație desprinsă dintr-un film de comedie, s-a petrecut într-un spital din municipiul Botoșani. Protagonist a fost o pacientă care avea nevoie să meargă urgent la toaletă.

O pacientă internată la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani s-a văzut nevoită să sune la numărul de urgență 112 ca să ceară ajutor să meargă la toaletă. Femeia a apelat la această măsură, în ultimă instanță, deoarece nici un cadru medical nu a venit să o ajute.

Pacienta, în vârstă de 79 de ani, a ajuns la spitalul din Botoșani cu o fractură gravă de femur. Ea a fost internată, temporar, pentru efectuarea testului împotriva COVID-19, într-o secție tampon a spitalului.

Bătrâna a cerut ajutor în zadar

La un moment dat, bătrâna a avut nevoie să meargă la toaletă și a solicitat ajutorul cadrelor medicale. Aceasta deoarece nu se putea deplasa singură din cauza fracturii. A apelat la cadrele medicale, a strigat, însă nimeni nu a răspuns la chemarea sa.

Dat fiind că nimeni dintre cadrele medicale responsabile de secție nu a dat semne că i-ar fi auzit strigătele de ajutor, femeia a apelat la numărul unic de urgenţă 112.

Ea a vorbit cu operatorii de la STS cărora le-a spus ce se petrece. Aceștia au aflat că femeia este internată la spital și că are nevoie de ajutor pentru a merge la toaletă.

„Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă”, a spus un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă pentru monitorulbt.ro.

Spitalul Foișor

Medicii au ajutat-o pe femeie după intervenția operatorilor 112

În aceste condiții, operatorii de la 112 au sunat, la rândul lor, la spital și au prezentat situația, solicitând ca cineva să intervină. Doar așa femeia a primit ajutorul de care avea nevoie, de la personalul medical.

„Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 02.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură.

Peste o oră de la prezentare, la 03.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul Covid, pentru că era nevoie de internare. La ora 06.17 femeia a fost internată pe secţia ORL, care este o secţie tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului Covid”, s-a justificat, ulterior, Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: