Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație sumbră în Israel. Eficiența vaccinului anti-COVID-19 este mai „slabă decât speram”. Se recurge la carantinarea populației?
Situație sumbră în Israel. Eficiența vaccinului anti-COVID-19 este mai „slabă decât speram”. Se recurge la carantinarea populației?

Situație sumbră în Israel. Eficiența vaccinului anti-COVID-19 este mai „slabă decât speram”. Se recurge la carantinarea populației?

Premierul Israelului, Naftali Bennett, a pus problema eficienței vaccinului împotriva tulpinii Delta. Potrivit șefului Guvernului, serurile imunizatoare au un efect mai slab împotriva mutației indiene. Oficialii se îngrijorează că Israel ar putea reimpune carantina, ca urmare a răspândirii rapide a virusului.

Israel este unul dintre statele cu cea mai de succes campanie de vaccinare din întreaga lume. Autoritățile israeliene au reușit să vaccineze în timp record peste 66% din populație cu cel puțin o doză de ser imunizator. Astfel, restricțiile au fost ridicate, iar în perioada mai-iunie, numărul cazurilor de infectări s-au menținut sub 100.

Pe măsură ce tulpina Delta se răspândește pe întregul glob tot mai agresiv, în Israel, numărul cazurilor confirmate cu SARS-COV-2 au ajuns la ordinul sutelor de mii de la o zi la alta. Premierul Israelului este de părere că doar administrarea vaccinurilor împotriva coronavirusului nu va rezolva problema infectării populației cu COVID-19.

Protecția oferită de vaccin împotriva tulpinii Delta este mai „slabă decât speram”

Premierul Naftali Bennett a declarat că protecția oferită de serurile imunizatoare împotriva tulpinii Delta a coronavirusului este mai „slabă decât speram”.

“Pentru oricine crede că vaccinurile în sine vor rezolva problema – nu, nu se va întâmpla asta”, s-a exprimat premierul Israelului în cadrul unei întruniri dintre miniștrii de la guvernare și specialiștii în sănătate. La ședință au luat parte și reprezentanți ai forțelor de ordine, precum și ai forțelor armate.

“Cazurile Delta se află în creștere. Vaccinurile sunt eficiente împotriva coronavirusului, dar nu doar ele în sine ne apără. Nu știm în ce măsură are efecte vaccinul împotriva tulpinii Delta, dar eficiența sa a scăzut semnificativ. Toți sperăm la o revenire la normalitate, dar realitatea ne arată că nu se întâmpla asta – nici aici, în Israel, și nici în altă parte în lume”, a declarat premierul Naftali Bennett.

Șeful Executivului a mai subliniat că scopul său este să ajute populația să își continue viața normală „în paralel” cu coronavirusul.

Israel ar putea reimpune carantina în câteva săptămâni

În cadrul ședinței, autoritățile au aprobat utilizarea kit-urilor rapide de testare la domiciliu și au reamintim despre noile restricții care se impun în Israel.

Reprezentanta Departamentului de Sănătate Publică din Ministerul Sănătății a transmis că, momentan, nu se impune carantina în Israel, însă și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația epidemiologică din stat. Oficialul a transmis că, în câteva săptămâni, este posibil ca autoritățile să ia în calcul impunerea acestei măsuri.

“Nu știu cum am ajuns să vorbim despre carantină. Nu luăm în calcul, momentan, ideea carantinei”, a declarat Sharon Alroy-Preis. “Cred că vom ajunge în punctul în care vom spune că avem nevoie să reimpunem carantina. Mă îngrijorez că s-ar putea să facem asta… În câteva săptămâni, e posibil să reimpunem carantina”, s-a exprimat oficialul, potrivit timesofisrael.com.

Restricții drastice în Israel, inclusiv pentru persoanele vaccinate

Autoritățile din Israel anunță noi măsuri pentru turiștii care se deplasează în țară. Ca urmare a răspândirii coronavirusului, aceștia trebuie să se testeze pe aeroport, la intrarea în țară, împotriva COVID-19. Până la așteptarea rezultatului, absolut toți călătorii vor fi carantinați.

Măsurile se aplică inclusiv în cazul persoanelor imunizate împotriva coronavirusului sau în cazul celor care au contractat boala, potrivit Ministerului Sănătății din Israel. Turiștii care intră în teritoriu dintr-o zonă unde incidența COVID-19 este ridicată trebuie să stea în carantină 10 zile.

Israel renunțase la o serie de restricții, inclusiv la purtarea măștilor sanitare, însă parțial, aceasta a fost reintrodusă, iar autoritățile sunt alertate din cauza răspândirii COVID-19.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: