Evenimentul Zilei > Sport > Situație incendiară la CFR Cluj. Marius Șumudică pe făraș. Revine Dan Petrescu?
Situație incendiară la CFR Cluj. Marius Șumudică pe făraș. Revine Dan Petrescu?

Situație incendiară la CFR Cluj. Marius Șumudică pe făraș. Revine Dan Petrescu?

Cu toate că CFR Cluj a anunțat că nu ia în calcul schimbarea antrenorul, Dan Petrescu l-ar putea, totuși înlocui pe bancă pe Marius Șumudică. Potrivit unor surse ale GSP negocierile între conducerea CFR-ului și „Bursuc” ar fi într-un stadiu avansat.

Acum, despărțirea dintre Marius Șumudică și CFR Cluj pare a fi doar o chestiune de timp. Sub comanda lui Șumudică, campioana stă foarte bine în Liga 1, având 6 victorii în 6 etape, dar a ratat marele vis în Europa – accederea în grupele Ligii Campionilor.

Mai mult, CFR a suferit o înfrângere umilitoare în play-off-ul Europa League, 0-4 cu Steaua Roșie Belgrad, și pare că trebuie să se mulțumească cu Europa Conference League în acest sezon.

Locul lui Șumudică ar putea fi luat de Dan Petrescu

Având în vedere rezultatele pe plan european și ieșirea lui Marius Șumudică de la conferința de presă care a urmat meciului, când antrenorul și-a făcut praf jucătorii, există o mare probabilitate ca Șumudică și CFR Cluj să se despartă.

Surse apropiate de CFR Cluj susțin că în ciuda victoriei de aseară cu FC Argeș, scor 1-0, și a comunicatului clubului, în care continuitatea lui Marius Șumudică pe banca tehnică a fost asigurată, situația acestuia la CFR Cluj rămâne incertă. Este încă posibil ca acesta să se despartă de campioană, chiar după returul cu Steaua Roșie Belgrad, programat joi, 26 august.

Iar locul lui Șumudică ar putea fi luat chiar de Dan Petrescu, antrenorul alături de care vișiniii au cucerit 3 titluri, în 2018, 2019 și 2020!

„Bursucul” este liber de contract din februarie, atunci când s-a despărțit de Kayserispor, echipa turcă fiind singura pe care Petrescu a antrenat-o după ultima despărțire de CFR, din noiembrie 2020.

Dan Petrescu a cucerit 3 trofee alături de CFR Cluj, campionatul în 3 ani succesivi.

„Bursucul” recunoaște că ar reveni oricând la CFR

Recent, Petrescu a recunoscut că s-a simțit foarte bine în perioada petrecută la Cluj și a pariat că o va mai antrena pe CFR în viitor. De asemenea, acesta a explicat motivele pentru care s-a despărțit de campioana României anul trecut.

„După plecarea mea, problemele sunt mari acum la CFR Cluj. A fost o problemă internă. Ca în România, când cineva prinde putere, sunt foarte mulţi oameni geloşi. Nu am mai avut încredere în cineva din club. Am simţit că nu mai trebuie să stau. Cred că şi-au dat seama că au greşit faţă de mine.

Şi mie mi-a părut rău pentru că mă atașasem de echipă. În afară de performanțe, este un oraş frumos, am plecat şi cetăţean de onoare de acolo, am avut trofee, medalii şi amintiri superbe.

Clujul rămâne una dintre casele mele şi cu siguranţă mă voi întoarce acolo. Acum aştept să antrenez o echipă, dar nu vreau să mă grăbesc. Steaua (n.r. – FCSB) l-a pus pe Edi Iordănescu. Toată lumea spune că sunt prea scump. Eu nu cred că este adevărat. Eu doar îmi fac meseria. Eu vreau bani numai la performanţă, bonusurile mari. Toată lumea fuge de mine, pentru că în România nu sunt bani.

De aia nici n-avem performanţe la nivel de echipe de club şi la echipa naţională. Sunt nişte posibilităţi, dar nu mă grăbesc, deşi îmi cam lipseşte fotbalul. Şi în România mi-aş dori, nu e problemă”, a spus Petrescu la LookSport.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: